Arthur-Orlians-Ploegstraat-Eggestraat-woonpunt

Woonpunt Mechelen bouwt 36 nieuwe appartementen en 8 woningen in Ploegstraat – Eggestraat

De 24 appartementen en 8 woningen van sociale huisvestings-maatschappij Woonpunt Mechelen in de omgeving van Ploegstraat-Eggestraat en Geerdegem-Schonenberg worden afgebroken. “Bedoeling is om ze te vervangen door 36 nieuwe appartementen en 8 woningen”, zegt voorzitter van Woonpunt Mechelen Arthur Orlians.

Een ontwerpteam werkt momenteel aan een ontwerp om de bestaande woningen van Woonpunt Mechelen in de omgeving Ploegstraat, Eggestraat en Geerdegem-Schonenberg te vervangen. De huidige woningen dateren van 1954.

Voorzitter Arthur Orlians: “We werken verder aan de vernieuwing van onze sociale woningen. De 24 appartementen worden in de toekomst vervangen door 36 nieuwbouwappartementen met één en twee slaapkamers. De acht kleine huisjes worden vervangen door acht nieuwe woningen met drie slaapkamers”.

Door de gebouwen en de wijk slim in te richten, wil Woonpunt Mechelen extra woongelegenheden in de buurt creëren. “De kwaliteit én het aantal sociale woningen moet verder omhoog. Daarom investeren we de komende jaren in totaal meer dan 150 miljoen euro. Voor dit project gaat het over een investering van 6,8 miljoen euro. Ook het openbaar domein wordt heraangelegd en we zullen daarbij veel aandacht hebben voor groen en leefbaarheid”, aldus Orlians.

Het voorontwerp van de woningbouw wordt momenteel verder afgewerkt. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werken starten in de zomer van 2023. De ontwerper is A33 architecten. De werken aan het openbaar domein zullen gebeuren in opdracht van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. De huurders werden hiervan al op de hoogte gebracht en worden in de toekomst verder geïnformeerd.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail