Warm Welkom Weekend pakt uit

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober organiseert vzw Mechelen MeeMaken het Warm Welkom Weekend. Alle registers worden opengetrokken. Zaterdag en zondag zorgen flashmobs en een aantal kleine podia met o.a. muziekacts voor extra beleving. En voor wie winkelen en wandelen wil combineren is er goed nieuws: de stad rolt de komende maanden maar liefst tien nieuwe shoppingroutes uit. De eerste shoppingroute wordt nu gelanceerd en is op maat van families met kinderen.
Tijdens het Warm Welkom Weekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke randanimatie. Dat is ook nu niet anders. Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken zet alle zeilen bij om van deze editie, een echte topeditie te maken.

Muziek, flashmobs en circusoptredens

“We willen vlammen! De handel en horeca hebben vanwege corona het contact met
de klanten gemist. Beetje bij beetje vonden ze de weg terug naar hun vertrouwde winkels. Het Warm Welkom Weekend vinden we dan ook het gepaste moment om vol het gaspedaal in te duwen en onze klanten te verwennen met extra beleving in de binnenstad. Winkelen in Mechelen is altijd leuk, maar dit Warm Welkom Weekend zorgen wij voor de slagroom op de taart”, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De voorbije jaren wist de handelaarsorganisatie steeds te verrassen met originele randanimatie. Dat is ook nu het geval. Zaterdag en zondag zorgen verschillende (muziek)acts voor de nodige sfeer op verschillende kleine podia in de binnenstad. Daarnaast kunnen de bezoekers ook verrast worden door enkele flashmobs en genieten van circusoptredens. Kortom, er valt een heel weekend heel wat te beleven.

Shoppingroutes

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt tijdens het Warm Welkom Weekend de eerste van tien shoppingroutes gelanceerd. Dit zijn verschillende routes die je meenemen langs de leukste Mechelse adresjes.

“De afgelopen maanden hebben wij regelmatig met de handel en de horeca overlegd. Daar is ook het idee van de shoppingroutes ontstaan. Toen de coronamaatregelen beetje bij beetje afgebouwd werden, hebben we gebrainstormd over hoe we onze handel en horeca een duwtje in de rug konden geven. Het idee heeft intussen vorm gekregen en nu wordt de eerste shoppingsroute gelanceerd. In totaal komen er tien shoppingroutes voor de zomer van volgend jaar, die we beetje bij beetje lanceren tijdens handelaarsevenementen zoals bijvoorbeeld de braderie”, aldus Economieschepen Greet Geypen.

De eerste shoppingroute is er een op maat voor families met kinderen. “We willen de mensen verrassen door de verscheidenheid aan winkels en zaken die Mechelen te bieden heeft. We gaan elke route personaliseren. De route voor families met kinderen passeert bijvoorbeeld langs handelszaken en horecaondernemingen die een aanbod hebben dat ook gericht is op kinderen en waar kinderen kunnen snuisteren, smullen en spelen. Dat gaat van kinderkleding en kinderboeken, tot pannenkoeken, ijsjes, hamburgers en een kinderspaghetti. Uiteraard is zo’n wandeling pas helemaal compleet als kinderen ook kunnen spelen. Daarom passeert deze route voor families met kinderen ook langs de fonteintjes op de Botermarkt en het Tivolipark”, zegt Geert Milis.

Geen tijd op vrijdag en zaterdag? Geen nood! Want ook op zondag 17 oktober kan je in Mechelen winkelen tussen 13u en 18u. Wil je langsgaan bij een specifieke winkel, check dan zeker even op hun sociale media of je er terecht kan. Uiteraard staan niet enkel de winkeliers voor je klaar tijdens het Warm Welkom Weekend. Je dag gezellig afsluiten kan steeds in een van de vele leuke eetgelegenheden.

Praktisch:

Wat? Warm Welkom Weekend: shopping, verwennerijen, randanimatie
Wanneer? vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober van 10u tot 18u,
zondag 17 oktober van 13u tot 18u
Waar? de Mechelse binnenstad

 

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail