6 elektrische bussen stad Mechelen

Voordelig naar Mechelen met shoppingbiljet  op zaterdag en koopzondagen

Vanaf 1 december kunnen reizigers op alle rechtstreekse lijnen heen en terug naar Mechelen gebruik maken van een voordelig shoppingbiljet op zaterdagen en koopzondagen. Het heen- en terugbiljet kost 2 euro en is te koop via de website van De Lijn of vanaf 1 december via sms. “Zeker bij de aanvang van de eindejaarsperiode willen we het gebruik van het openbaar vervoer een impuls geven, wat zowel de reizigers, de verkeersveiligheid als onze winkeliers ten goede komt.”

Het shoppingbiljet is voor iedereen beschikbaar en te koop op de website of de app van De Lijn, of via een sms met MECHELENSHOPPING naar 4884 waarbij per verzonden sms bovenop de ritprijs wel een operatorkost van 0,15 euro geldt. Het biljet is 1 jaar geldig en inzetbaar op alle lijnen van en naar Mechelen. Bedoeling is om zowel Mechelaars als bezoekers uit de ruime omgeving op een goedkope manier naar de Dijlestad te brengen.

“We willen het openbaar vervoer in en rond Mechelen kwalitatief verbeteren, verder uitbouwen en aantrekkelijker maken,” licht schepen van mobiliteit Alexander Vandersmissen toe. “Het shoppingbiljet komt er op vraag van onze handelaars en past in een hele reeks andere stimuli voor het openbaar vervoer vanuit onze stad. Meer mensen op het openbaar vervoer werkt ook de verkeersveiligheid in de hand, wat we mee ondersteunen door bijvoorbeeld bij te dragen in jongerenabonnementen of het inleggen van feestbussen.”

“Een bloeiende handelsomgeving is een permanent aandachtspunt voor de stad,” vindt schepen van economie Greet Geypen. “Het shoppingbiljet gaat verder dan alleen het bieden van voordelig vervoer. Het stimuleert actief de lokale economie door mensen de mogelijkheid te geven om gemakkelijk en voordelig onze stad te bezoeken en te winkelen, waarbij ze kunnen kennismaken met de diversiteit en kwaliteit van handelszaken die Mechelen rijk is.”

Het stadsbestuur en De Lijn willen het systeem van het shopping biljet uittesten en eind 2024 evalueren en eventueel verlengen.

Meer info is te vinden op de website van de stad Mechelen, op www.delijn.be/mechelen of via de LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€ 0,30/min.).

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail