Open-vld-mechelen-stadhuis

Voor onze Mechelaars: een warme afscheidsboodschap 1 jaar na begin lockdown

Stad Mechelen neemt vanaf 15 maart deel aan een nieuw coronaproof project om precies één jaar na het begin van de lockdown even stil te staan bij het verlies van dierbaren. Het nieuwe Reveil-project heet “Boodschap aan de Overkant” en projecteert de ingezonden boodschappen van onze Mechelaars aan overledenen. Vzw Reveil is een organisatie die de rouwcultuur wil warmer maken via woord, poëzie, muziek … .

Schepen van burgerzaken en dienstverlening Vicky Vanmarcke benadrukt de belangrijke sociale rol van dit project: “Het is een jaar geweest van onzekerheid, eenzaamheid en verdriet. Vele families hebben o.a. door corona geen sereen afscheid kunnen nemen.  Als stad willen we aan onze inwoners tonen dat we jullie niet vergeten zijn en woorden van troost laten verschijnen op de voorgevel van het stadhuis, precies 1 jaar nadat de coronapandemie ook ons land trof.

 

Boodschap aan iemand die er niet meer is

Het troostend najaarsprogramma op de Mechelse begraafplaatsen is door de tweede coronagolf en de geldende maatregelen op 1 november met vzw Reveil in zeer beperkte mate kunnen doorgaan.

Het project “Boodschap aan de Overkant” vertrekt vanuit de vraag: ”Wat zou je schrijven als je nog 1 berichtje kon sturen naar een overleden dierbare?”. Dit  kan vanop afstand doorgestuurd worden en is achteraf een bubbelbezoek aan de Grote Markt meer dan waard.

Alle Mechelaars kunnen hun “Boodschap aan de Overkant” achterlaten

op een speciaal voorzien digitaal platform via https://www.boodschapaandeoverkant.org/

Op de website van de stad Mechelen volgt er weldra een oproep om boodschappen door te sturen. Alle boodschappen worden van maandag 15 maart tot zondag 21 maart ’21 geprojecteerd op de voorgevel van het stadhuis. Dit van 19u (zonsondergang) tot 21u.

“Het is een warm signaal geprojecteerd voor en door onze Mechelaars met de hoop snel weer een lichtpuntje te zien en bij afscheid de innige momenten een troost bieden.”, besluit schepen Vicky Vanmarcke.

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail