Vlaggenlijn van 400 meter siert de Onze-Lieve-Vrouwestraat

Terwijl de decoraties voor valentijn langzaam verdwijnen, krijgt de Onze-Lieve-Vrouwestraat een frisse uitstraling met witte vlaggen die er vanaf vandaag wapperen. In totaal hangen er 20 vlaggenlijnen van elk 20 meter in de recent vernieuwde winkelstraat. De vlaggen zijn volledig vervaardigd uit gerecycleerd materiaal door de getalenteerde naaisters van de sociale tewerkstellingsorganisatie AMAi.

De decoratie voor valentijn heeft in de Onze-Lieve-Vrouwestraat plaatsgemaakt voor witte vlaggen. Maar liefst 400 meter aan vlaggenlijnen fleuren de straat nog extra op.

“Het idee voor de vlaggen komt van de handelaars zelf en we staan volledig achter hun verzoek om ons winkelcentrum nog wat extra te verfraaien. Voor de uitvoering van dit project hebben we bewust gekozen voor een samenwerking met een lokaal initiatief zoals AMAi, in plaats van een duur reclamebureau in te schakelen. Op die manier geven we niet alleen het openbaar domein een frisse uitstraling, maar dragen we ook bij aan de lokale tewerkstelling”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Recuperatiemateriaal

De witte vlaggen werden gemaakt uit recuperatiemateriaal. Al de witte stoffen werden het voorbije jaar zorgvuldig geselecteerd, verzameld en genaaid door de ‘onze-lieve-vrouwen’ van AMAi.

“Doordat er met gerecupereerd materiaal werd gewerkt, is het uiteraard geen perfecte vlaggenlijn waar alle vlaggetjes identiek zijn. Maar dat symboliseert dan weer heel mooi de Onze-Lieve-Vrouwestraat waar er ook een heel divers aanbod is, verschillend maar toch samenhangend”, klinkt het bij schepen Geypen.

De witte vlaggen blijven hangen tot het de beurt is aan de traditionele kerstverlichting. Daarna worden de vlaggen gewassen en maken ze opnieuw hun intrede nadat de decoraties voor valentijn zijn weggehaald. “Zo kan de Onze-Lieve-Vrouwestraat heel het jaar door rekenen op extra sfeervolle versiering”, besluit Greet Geypen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail