Vier de Dag van de Landbouw in Mechelen

Aanstaande zondag op 19 september is het de Dag van de Landbouw. Tijdens dit weekend kan je kennis maken met agrarisch ondernemerschap en lokale producten van onze plattelands-ondernemers.

Onze Mechelse plattelands-ondernemers promoten al langer samen hun aanbod onder de naam ‘Mechels natuurlijk’. Dat staat voor proeven, beleven en genieten van een stukje Mechels platteland. ‘Mechels Natuurlijk’ telt ondertussen 19 ondernemers, voornamelijk land- en tuinbouwers, en is een initiatief dat blijft groeien. Dit weekend is een uitstekende gelegenheid om de gezichten achter Mechels Natuurlijk  te ontdekken.

“Uit de cijfers van de Stadsmonitor 2020 voor Mechelen blijkt dat sinds 2017 de interesse in lokaal geteelde groenten of fruit met 25% gestegen. Hiermee zijn we de tweede centrumstad waar het meest lokaal geteeld voedsel wordt gegeten”, zegt Koen Anciaux, schepen van Landbouw. Stad Mechelen wil dan ook lokale producten dichter bij de Mechelaars brengen.

Fietslus

Samen met de plattelandsondernemers heeft Stad Mechelen vorig jaar een nieuwe fietslus ‘Mechels natuurlijk’ uitgestippeld, die je langs 16 lekkere adresjes leidt. Je vind er alles en meer van hoeve-ijs en artisanale broden, tot hertensteak of een volle groentenmand vers van het veld. Er valt veel te proeven, maar minstens zoveel te beleven. Workshops, rondleidingen, verjaardagsfeestjes… noem maar op. “Al fietsend de meest verse producten mee naar huis nemen, gezonder kan niet. Bovendien heel goed voor onze lokale handel en vooral de korte keten”, gaat schepen Koen Anciaux verder.

De fietskaart is te verkrijgen in het Huis van de Mechelaar, bij Visit Mechelen en natuurlijk bij de plattelandsondernemers zelf. Voor de openingsuren en het downloaden van de fietskaart surft u naar: www.mechelen.be/mechelsnatuurlijk (niet alle ondernemers stellen hun deuren open op zondag, de meeste op zaterdag.)

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail