Verwarmde dekens voor Mechelse horeca

In Mechelen is ‘terrasjesweer’ niet enkel voorbehouden voor de zomer. Stad Mechelen helpt horecauitbaters bij de aankoop van verwarmde dekens en betaalt de helft van de aankoopsom terug. Hierdoor kan er langer buiten gezeten worden op een milieuvriendelijke manier.
“Terrassen zijn een gezellig alternatief om het uitgaansleven relatief coronaveilig te houden en de warmtedekens zijn een duurzaam alternatief voor terraswarmers. We willen de Mechelse horeca hier dus absoluut in ondersteunen, temeer omdat zij belangrijke ambassadeurs zijn voor onze stad in het kader van duurzaamheid. Tegelijk bieden we de Mechelaar en bezoekers een gezellige en warme avond aan”, zegt schepen van duurzaamheid Marina De Bie.

In 2020 al sloegen Stad Mechelen en de Mechelse horeca de handen in elkaar om de terrassen te voorzien van gewone dekentjes. Daarin gaan ze nu een stap verder. Stad Mechelen betaalt 45 euro, de helft van de aankoopsom van elk aangekocht warmtedeken (90 euro) aan de deelnemende horeca. De warmtedekens van het duurzame merk Stoov zijn draadloos en verwarmen de terrasganger via infrarood. Het deken ligt onder het zitvlak en de rug en is dus stijlvol en subtiel.

“In coronatijden wordt een permanente strijd gevoerd om ons horeca- en handelsleven in de stad te ondersteunen maar toch de veiligheid en de gezondheid van onze inwoners en bezoekers voorop te stellen”, zegt schepen van economie Greet Geypen. “Winterterrassen vormen hierop een mooi antwoord en zorgen bovendien voor een gezellige sfeer in de stad. De laatste jaren zijn hier door verschillende horeca-uitbaters belangrijke stappen in genomen. Als we willen dat horecaondernemers omzet willen blijven draaien en dat op een veilige en duurzame manier doen, moeten we hen maximaal blijven ondersteunen.”

EGLA
De dekens werden door AMAi gelabeld met het logo van de European Green Leaf Award. In 2020 won Stad Mechelen deze award en het prijzengeld van 75.000 euro. Met dat geld kocht de stad vorig jaar al verschillende duurzame gebruiksvoorwerpen voor de Mechelse horeca, zoals de Billiecup, bamboerietjes, fleecedekentjes en luchtzuiverende planten.

Christian Michiels van Cosma: “Vanuit Horeca Mechelen zijn we superblij dat de stad deze prijs heeft binnengehaald en een deel van het prijzengeld ter beschikking heeft gesteld van de horeca. Zeker in deze en afgelopen periode kunnen we alle steun gebruiken. Beide acties worden verlengd om nog meer zaken warm te maken”, knipoogt hij.

De verwarmde dekens liggen vanaf deze week op de terrassen van Makadam, LIEF, ’t Hof bySONder, Carlton, café ’t Pleintje, Brasserie Jjem’s en de Korenmet.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail