VSVopleidingminister&schepen

Vanaf 1 maart opnieuw 100 deelsteps in Mechelen

Mechelen heeft sinds vorig jaar een partner gevonden in het aanbieden van elektrische deelsteps. Na een winterpauze zullen de steps met de nieuwe naam HOPPY vanaf 1 maart opnieuw in het Mechelse straatbeeld verschijnen. De 100 steps worden verdeeld over diverse hotspots.

Deelsteps vormen een aanvullend aanbod in de deelmobiliteit van de toekomst. Het proefproject vorig jaar was een groot succes in de Dijlestad met maar liefst 11.436 stepritten in 4 maanden tijd. De lancering van de nieuwe deelsteps kwam samen met de tweede coronagolf. “Met het betere weer in het vooruitzicht maken we een nieuwe start. Zo zullen er in een eerste fase al 100 steps voor onze stad worden voorzien. Een belangrijk aanvullend vervoersalternatief in het last-mile principe.”, vertelt mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke

HOPP wordt HOPPY

De deelsteps krijgen vanaf maart ook een nieuwe naam, de aanbieder van de deelsteps wijzigt de naam van HOPP naar HOPPY. Het bedrijf voert deze naamsverandering uit om zo de vindbaarheid voor de Mechelaars te verbeteren en het gebruiksgemak voor iedereen te vereenvoudigen. General manager Kenny Vercruysse van Hoppsharing rechtvaardigt deze naamsverandering als volgt: ”We hebben namelijk onderzocht dat onze app hierdoor makkelijker te vinden is in de app stores. Door de verhoogde zichtbaarheid hopen we het gebruiksgemak te vereenvoudigen voor de Mechelaars en toegankelijker te zijn voor een breder publiek.” De nieuwe naam HOPPY zal vanaf 1 maart zowel op de website, app en steps terug te vinden zijn.

Een step op stadsmaat

De deelsteps zijn aangepast aan de kasseien van de Mechelse historische binnenstad.  Bovendien werkt men met verwisselbare batterijen zodat de herverdeling van de deelsteps op een duurzame manier kan gebeuren. Om de veiligheid te garanderen start de HOPPY-applicatie steeds met een aantal veiligheidstips alvorens men kan vertrekken. “Dat HOPPY daarenboven op meerdere momenten haar gebruikers zal sensibiliseren wat betreft wegcode, helmgebruik, veiligheid en hoffelijkheid is voor ons een belangrijke voorwaarde uit het reglement.”, voegt schepen Vanmarcke hieraan toe.

De steps hebben een gelimiteerde snelheid van 25km/u in het afgebakende “free floating”-gebied en 15km/u in de winkelstraat Bruul en alle verbindingsstraten met de Ijzerenleen. Met een sterk remsysteem en ingebouwde verlichting is het bovendien de meest veilige step op de markt.

Hoppy biedt voor Mechelen verschillende formules aan in de app. Zo is het mogelijk om per rit te betalen of bepaalde abonnementsformules aan te kopen. Een dag- of maandpas kan ook via de app onder promo’s.

Meer info via
www.delenisvooriedereen.be
www.behoppy.be

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail