Terug competitiewedstrijd mogelijk op vernieuwde atletiekpiste op De Nekker

De atletiekpiste op het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen is vernieuwd. Na 4 jaar is er terug een piste die in aanmerking komt voor internationale competitiewedstrijden. Dankzij Sport Vlaanderen, Provincie Antwerpen, Stad Mechelen en Regionale Atletiekverenigingen Mechelen (RAM) is Mechelen weer een sportparel rijker.

Trappelend van ongeduld stonden de eerste lopers klaar om de vernieuwde atletiekpiste op het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in te lopen. Vooral de vernieuwde rode toplaag springt direct in het oog. Gedeputeerde Jan De Haes zag alvast dat het goed was: “Na 9 maanden renovatiewerken kunnen we eindelijk het resultaat zien. Dat de atletiekpiste van 6 naar 8 banen is gegaan, biedt vele mogelijkheden. Zo komt onze piste in aanmerking om internationale competitiewedstrijden te organiseren, een grote meerwaarde voor de lokale clubvereniging.

 

Schepen voor Sport en Jeugd Abdrahman Labsir vult aan: “Dat de sportclubs na een moeilijk sportjaar de vakantie kunnen beginnen met het inlopen van de piste is een mooie start voor een veelbelovend nieuw atletiekseizoen. Met zijn 200 jeugdleden bereikt de club vele Mechelse jeugd die met de vernieuwing nu ook van thuiswedstrijden kan proeven, dat toch een heel andere beleving gaat zijn. Ook leuk te vernemen dat de jongste Mechelse atletiekers tijdens hun zomerkamp ook al kunnen kennismaken met de atletiekpiste. Ik ben alvast trots op deze realisatie waarmee we talentontwikkeling en sportbeleving in het sport- en atletieklandschap naar een hoger niveau gaan tillen. Zo ben ik er eveneens van overtuigd dat een club met zoveel enthousiasme voor zijn sport samen met deze topinfrastructuur binnenkort nog meer kampioenen op hun piste hebben lopen, zodat onze kampioenen van vandaag hun estafettestok kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

De atletiekpiste is van 6 naar 8 banen uitgebreid om te voldoen aan de voorwaarden van de internationale competitiewedstrijden. Daarnaast is er ook aan de veelzijdigheid van de atletieksport gedacht. Zo is er een speerwerpstand, een werpstand (voor discuswerpen en hamerslingeren) binnen de piste en zelfs een oefenwerpstand buiten de piste. Binnenkort komen ook de matten aan voor de hoogspringstand en poolstokspringstand. Hiermee is de piste volledig klaar om een nieuw hoofdstuk in te luiden voor Regionale Atletiekverenigingen Mechelen (RAM). Voorzitter Jasper Jacobs is alvast enthousiast: “Deze opportuniteit opent veel perspectieven voor onze club. Het belooft meteen een mooie sportzomer te worden. Vorige week gaven we een trainersopleiding aan 10 leden en in augustus komen 65 Mechelse kinderen naar het 1ste atletiekkamp. Op 21 en 22 augustus organiseren we een atletiekwedstrijd voor alle leeftijden. Dat is al geleden sinds 2017 en kan nu opnieuw dankzij deze nieuwe piste.

 

De renovatie heeft een totale kostprijs van 1.125.337 euro incl. BTW.

Stad Mechelen draagt 361.980 euro bij en prefinanciert 221.830 euro voor RAM. De bijdrage van de provincie in het renovatieproject bedraagt 361.980 euro. Daarnaast bedraagt de subsidie van IVA Sport Vlaanderen een bedrag van 179.547 euro, waardoor het project een extra duwtje in de rug kreeg.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail