Open-Vld-Mechelen-Start verkoop Mechelenbonnen

Start verkoop van Mechelenbonnen aan ondernemingen

Stad Mechelen is gestart met de verkoop van digitale Mechelenbonnen aan ondernemingen. Ondernemingen die op zoek zijn naar een leuk en nuttig geschenk voor hun medewerkers of klantenrelaties hebben er dus een optie bij. Om de Mechelse economie te steunen krijgen alle Mechelse ondernemingen die meer dan 10 Mechelenbonnen kopen, een korting op het aankoopbedrag.

Nadat in oktober het startschot werd gegeven voor de verkoop van de digitale Mechelenbon voor de consument, richt de stad het vizier nu op de ondernemingen.
Zo’n 5.000 ondernemingen worden in de loop van deze week, persoonlijk aangeschreven om de verkoop van de Mechelenbon te promoten.

De Mechelenbon is al goed ingeburgerd bij de gewone Mechelaars. Sinds 1 oktober is er al voor bijna € 100.000 aan Mechelenbonnen ingeleverd bij onze lokale handel en horeca.

“Er is echter nog een groot potentieel bij bedrijven. Dat potentieel gaan we nu aanboren. Als zowel consumenten als onze ondernemingen gebruik maken van onze Mechelenbon, dan is dat een extra financiële boost voor onze lokale economie. De Mechelenbon is een zeer belangrijk instrument om onze lokale handel en horeca te ondersteunen, nu en in de toekomst”, klinkt het bij Economieschepen Greet Geypen.

Ondernemingen tonen interesse

Sommige ondernemingen toonden hun interesse al voor de aankoop van de Mechelenbonnen. Een onderneming die zeker Mechelenbonnen gaat aanschaffen is het accountantskantoor Verschaeren & Mertens, gelegen op de Battelsesteenweg.

“Wij gaan de Mechelenbon gebruiken als geschenk voor ons personeel omdat ze in tijden van corona, en dus veel thuiswerk, een toffe teambuildingopdracht tot een goed einde hebben gebracht! Met de Mechelenbon willen we hen nog eens extra bedanken voor hun inzet en kan iedereen zelf bepalen wat hij of zij ermee koopt. Dat wij op deze manier ook onze handel en horeca steunen, maakt het voor mij nog leuker om zo’n bon te schenken”, klinkt het bij zaakvoerder Rob Verschaeren.

Ook AZ Sint-Maarten gaat volop gebruik maken van de nieuwe Mechelenbonnen.

“Zo willen we de lokale economie steunen. Handelaars in de buurt hebben zich de voorbije periode erg solidair getoond met ons ziekenhuis en op deze manier willen wij ook hen een hart onder de riem steken. Daarbij wonen veel van onze medewerkers in de Mechelse omgeving, waardoor ze niet ver hoeven te gaan om de bon te gebruiken. Je kan hem ook gebruiken in veel winkels, dus iedereen kan zeker zijn gading vinden“, aldus Jan Ennekens, algemeen directeur van AZ Sint-Maarten.

Om de Mechelse economie te steunen heeft Stad Mechelen bovendien beslist om alle Mechelse bedrijven die meer dan 10 Mechelenbonnen aankopen een korting van 20%
te geven op het totale aankoopbedrag. Voor deze maatregel trekt de stad tot
€ 120.000 euro uit. Als multiplicatoreffect stellen we vast dat wanneer de stad
€ 120.000 € investeert, de ondernemers er € 480.000 bovenop leggen. Zodoende krijgt de lokale handel & horeca een injectie krijgt van € 600.000.

“Het is voor ondernemingen niet altijd gemakkelijk om relatiegeschenken aan te kopen waarmee ze iedereen kunnen plezieren. Met de nieuwe Mechelenbon is dat probleem van de baan. Bovendien kunnen de Mechelenbonnen gemakkelijk online besteld en digitaal geleverd worden. Op deze manier proberen we de bedrijven ook maximaal te ontzorgen en het coronaproof te laten verlopen. We hopen dat onze ondernemingen de Mechelenbonnen al aanschaffen met het oog op de kerstperiode. Met een Mechelenbon maak je niet alleen een vriend, familielid, medewerker of zakenrelatie gelukkig. Je pleziert er ook ons Mechels handelsapparaat mee. Een win-win voor iedereen dus”, aldus Greet Geypen.

Wil je meer info over de Mechelenbon, heb je nog vragen of wil je een bestelling plaatsen? Surf dan naar www.mechelen.be/mechelenbon of neem contact op met UiT in Mechelen, via uit@mechelen.be.

Mechelen verlengt termijn Mechelenbon

Aangezien de horeca en vele handelszaken in het kader van de coronamaatregelen verplicht de deuren moeten sluiten, verlengt de stad de termijn van de Mechelenbonnen. Alle Mechelenbonnen van 2019 en 2020 zijn geldig tot en met 31/12/2021.

Wie graag de lokale middenstand steunt door de cadeaubonnen reeds nu te gebruiken, dat kan. Op de website www.hamstereninmechelen.be kan je een groot aanbod vinden van producten en diensten. Als je uw bestelling of takeaway kan afhalen en betalen aan de deur van de winkel, dan kan dat bij de deelnemende zaken afgerekend worden met een Mechelenbon. Ook bij leveringen aan huis zoals bijvoorbeeld het bestellen van een gerecht bij een van de deelnemende zaken, kan de Mechelenbon nu nog gebruikt worden. Ontdek de deelnemende zaken op https://shoppenin.mechelen.be/mechelenbon

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail