Stad Zet Damesploeg Kangoeroes In De Bloemetjes

De damesploeg Kangoeroes realiseerde voor een derde maal op rij een unieke dubbel: de beker van België én de landstitel. Daarnaast bleven ze het ganse seizoen ongeslagen in België. Stad Mechelen zette hen daarom graag in de bloemetjes en overhandigde hun een oorkonde voor hun uitmuntende prestaties. Die doen de club ook dromen van de Europese top.

Ze zijn niet meer weg te denken uit onze Belgische basketbaltop: de Kangoeroes Mechelen. Zowel de dames- als de herenploeg scheerde de laatste jaren hoge toppen. De dames beleefden echter een uniek seizoen: ze kaapten de landstitel en de beker van België. Als klap op de vuurpijl bleven ze ook een gans seizoen ongeslagen in België: geen enkele club kon van hen winnen. Castors Braine maakte het hen nog behoorlijk lastig in beide finales, maar de dames trokken aan het langste eind.

“Zo’n wedstrijden vanop de eerste rij meemaken: da’s kippenvel van de eerste tot de laatste minuut,” vertelt Sportschepen Abdrahman Labsir. “We mogen hun prestaties niet onderschatten of als vanzelfsprekend aannemen. Het is mede dankzij hen dat jonge meisjes hun weg vinden naar de sportclub en dat topsport in Mechelen extra cachet krijgt. Aan ons als stadsbestuur om hen daar via toekomstig topsportbeleid zo goed mogelijk in te ondersteunen. “Daarom overhandigen we hun vandaag ook dit certificaat van excellentie,” gaat burgemeester Bart Somers verder. “Om onze trots, erkenning en waardering voor hen uit te spreken. Ze zetten Mechelen op de (top)sportkaart en opvolging is verzekerd via hun straffe jeugdwerking. Zo’n clubs moeten we koesteren.”

Naast een oorkonde, gehandtekend door de burgemeester en de schepen, werden de dames letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Dat ze tevreden waren met de geste van het stadsbestuur, getuigt hun massale opkomst: maar liefst 65 Kangoeroes – spelers, staff en bestuur – maakten de Keldermanszaal onveilig. Sponsor Kingslize trakteerde op pizza.

Nu de dames al enkele jaren aan de Belgische top staan, stelt voorzitter Luc Katra zijn ambitie bij: “De Europese campagne was dit jaar al een onverhoopt succes. Ik hoop – maar dat wordt soms op gelach onthaald – dat we volgend jaar kunnen schitterend in de EuroCup!”

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail