Stad plaatst automaat met fietsaccessoires aan fietshub

Het Mechelse stadsbestuur wil als proefproject een automaat met een uitgebreid aanbod aan fietsaccessoires plaatsen aan de fietshub in de ondergrondse parking Grote Markt. De investering kadert in een Europees project. “Als fietsstad van Vlaanderen willen we onze fietshubs verder uitbouwen en onze dienstverlening aan het steeds stijgende aantal fietsers completer maken.”

“Enkele maanden geleden hebben we op strategisch gekozen locaties in ons stadscentrum en in de Mechelse dorpen acht fietshubs geplaatst,” licht schepen voor mobiliteit Alexander Vandersmissen toe. “Het laat fietsers en passanten toe op een eenvoudige manier kleine herstellingen uit te voeren aan hun fiets, hun banden op te pompen of hun fietsbatterij op te laden. Daaraan willen we nu een automaat toevoegen waarin kleine accessoires te koop zullen zijn zoals fietslichtjes, fietsbanden, een regenponcho of zelfs fietssloten. Allemaal zaken die op een fietstocht handig van pas kunnen komen.”

De fietshubs werden gerealiseerd met de steun van het Europees NZR- project Interreg Active Cities, waarbinnen ook ruimte is voor het verbeteren ervan. Dat budget zal de stad nu aanwenden om een automaat te installeren en te testen.

“In een eerste fase willen we een automaat plaatsen bij de fietshub onder de Grote Markt, als een pilootproject,” aldus Vandersmissen. “Als we de automaat positief evalueren is een uitbreiding naar de andere fietshubs een mogelijkheid.”

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail