Stad Mechelen pakt uit met sportiefste Coming Out Day

De stad organiseert op 10 oktober een sportevenement in regenboogsfeer om de ‘Coming Out Day 2021’ extra onder de aandacht te brengen. Zo spelen de Gay-volleyballers een derby wedstrijd en werd het stadsbestuur uitgenodigd om samen met voetbalploeg de Pink Devils een voetbalmatch te spelen.

Voetbalmatch
“Onder impuls van o.a. gemeenteraadsleden Pia Indigne (Open Vld – Groen – M+) en Thijs Verbeurgt (Vooruit) die aandacht vragen voor het regenboogbeleid, organiseren we dit jaar een feestelijke en kleurrijke sportdag i.k.v. de ‘Coming Out Day’. Het is een uitgelezen moment om ruchtbaarheid te geven aan dit thema en om de mensen uit de LGBTQ-gemeenschap een mooi platform te geven. Het is een dag waarop we zeggen dat het oké is om gewoonweg elke dag te kunnen zijn wie je bent.”, aldus sport-, jeugd- en preventieschepen Abdrahman Labsir.

We starten de eerste editie van onze regenboog-sportdag met een leuke galawedstrijd van de Pink Devils samen met het stadsbestuur. De opstelling van het voetbalteam bestaat o.a. uit sportschepen Abdrahman Labsir, burgemeester Alexander Vandersmissen, in de goal schepen Koen Anciaux en anders veldspelers gemeenteraadsleden Pia Indigne, Thijs Verbeurgt, Faysal el Morabet en Kristof Calvo.
Commentator van dienst is niemand minder dan Mechelse komieker Christophe Stienlet.
Maar ook de Mechelse en Antwerpse Cheerleaders van ‘Cheerleader Academy’ komen voor extra sfeer zorgen. Ze komen ons entertainen met hun leukste dansjes en de coolste kunstjes en gaan met veel enthousiasme cheeren voor de sporters.

We willen met het sportevenement ook het statement maken dat sport inclusief moet zijn en dit in de zo breedst mogelijke betekenis van het woord. Sport is een mooie katalysator om het samen beleven en samenleven te bevorderen. Daarom dat minister van Samenleven Bart Somers graag een toespraak komt geven voor de start van de voetbalmatch.
Hij zal daarna samen met schepen van Welzijn, Toegankelijkheid, Diversiteit en Gelijke kansen Gabriella de Francesco en G-sportambassadeur Pieter Den Boer de aftrap geven.

Volleybal
Een leuk moment voor de Gay volleyballers van Mechelen om ineens ook een leuke volleybalderby te houden. “We zijn dan misschien al lang uit de kast en perfect oké met wie we zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat er nog veel andere jongeren en volwassenen met allerlei persoonlijke vraagstukken vastzitten. Daarom vinden we het belangrijk om aanwezig te zijn en te laten zien dat ze er niet alleen in staan en dat het geen belemmering hoeft te zijn. We gaan ons alvast sportief uitleven en amuseren en nodigen daarbij iedereen uit om ons te komen aanmoedigen en mee te vieren.”, aldus Carl Pansaerts, bestuurslid Pink Devils en voorzitter Gay Volley Mechelen.

Coming Out Day
“Op maandag 11 oktober is de officiële ‘Coming Out Day’ waarop de regenboogvlag zal gehesen zal worden aan het stadhuis en we onze mobiele regenboogbank voor één dag stationeren op de Grote Markt met zicht op de Romboutstoren. Samen met het sportevent is het een mooi sluitstuk voor de 10-daagse van ‘Samen Veerkrachtig’ en past het eveneens perfect binnen het thema van de Warmste Week ‘Kunnen zijn wie je bent’, dat we ook nog eens eind dit jaar in stad Mechelen mogen verwelkomen.”, aldus schepen van Welzijn, Diversiteit en Gelijke kansen en Toegankelijkheid.

“We zijn alvast blij dat we over de partijgrenzen heen het er over eens zijn, dat het belangrijk is om in je stad te kunnen zijn wie je bent. Dergelijke initiatieven laten zien dat het welzijn van de burger en het bewustzijn rond dit thema ook echt ter harte genomen wordt door het stadsbestuur. Het sportevent geeft de kans om talenten te laten zien waar geaardheid en of afkomst geen verschil maakt of bepalend hoeft te zijn. Dit is alweer een goed stap, maar we blijven hier uiteraard ook in de toekomst aandacht aan geven om dit bespreekbaar te maken, te houden en te verduurzamen binnen stad Mechelen.”, aldus gemeenteraadsleden Pia Indigne en Thijs Verbeurgt.

Programma:

 • 13u00: Onthaal
 • 13u15: speech minister van Samenleven Bart Somers
 • 13u25: optreden Cheerleaders Academy
 • 13u30: aftrap minister Bart Somers, schepen Gabriella de Francesco en G-sportambassadeur Piet den Boer
 • 14u00: pauze met optreden Cheerleaders
 • 14u10: start 2de deel galawedstrijd
 • 14u40: einde galawedstrijd met laatste optreden Cheerleaders
 • 14u50: start drink in Cafetaria
 • 15u00: start Volleybaltornooi

Praktisch:

 • Datum: zondag 10 oktober
 • Locatie: IHAM te Mechelen
 • Startuur: 13u00

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail