Stad koopt voortuin Leestesteenweg zodat twee rijbanen eindelijk mogelijk worden

Stad Mechelen koopt de voortuin van de woning Leestsesteenweg 67, met als doel de wegversmalling weg te werken en een vlottere verkeersdoorstroming te realiseren. De voortuin zorgde in het verleden vaak voor verkeershinder, filevorming en frustratie bij automobilisten.

Wie regelmatig op de Leestesteenweg moet zijn, zal onmiddellijk weten over welke voortuin het gaat. Tussen de Happyland en de N16 worden de twee rijbanen van de Leestesteenweg ter hoogte van die voortuin noodgedwongen versmald tot één rijvak. De stad wou de bewuste voortuin al langer aankopen, recent kwam er schot in de zaak.

Schepen van patrimonium Arthur Orlians: “De woning staat nu te koop en we namen opnieuw contact met de vraag of de eigenaars bereid waren om de voortuin aan de stad te verkopen. We vonden een akkoord voor 40.000 euro. Dankzij de aankoop kunnen we de rijbaan verbreden tot twee rijvakken, waardoor er minder file en vooral minder frustratie zal zijn.”

Trajectcontrole wordt uitgebreid

Schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen: “Waar de tuin in het verleden misschien nog vertragend kon werken voor hardrijders, was het sinds de invoering van de trajecontrole vooral een overbodige frustratie voor de autogebruiker en buurtbewoners. De trajectcontrole op de Leestsesteenweg zal verlengd worden tot aan de Gentsesteenweg, zodat men zich ook op dit deel van de Leestsesteenweg zeker aan de snelheidsregels blijft houden. Zo gaan we voor een vlotte verkeersdoorstroming én blijven we verder inzetten op verkeersveiligheid en leefbaarheid.”

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail