Stad komt verenigingen tegemoet in opslagruimte

Stad Mechelen verleent drie Mechelse verenigingen toestemming voor tijdelijk gebruik van opslagplaatsen in de voormalige stadsmagazijnen gelegen in de Grote Nieuwedijkstraat te Mechelen. De Peoene, Ik Dien en Collectif Malunes kunnen hier binnenkort hun bezittingen tijdelijk opslaan.

Na de verhuis van de uitvoeringsdiensten naar de nieuwbouw de ‘Waterduivel’ stond het grootste gedeelte van de voormalige stadsmagazijnen gelegen aan de Grote Nieuwedijkstraat leeg. Eveneens was er dringende vraag naar opslagruimten van diverse verenigingen die het in deze coronatijden niet erg gemakkelijk hebben door de maatregelen.

Na een plaatsbezoek in maart verklaarden de drie verenigingen De Peoene, Ik Dien en Collectif Malunés, zich principieel akkoord met het tijdelijk gebruik van twee verschillende opslagplaatsen in het oude stadsmagazijn. De eerste twee verenigingen delen een ruimte.

“In afwachting van de verkoop van de site aan de Grote Nieuwedijkstraat kunnen de gebouwen tijdelijk nog als opslagruimten gebruikt worden. Nu zijn de verenigingen op zoek naar opslagruimtes en andere ruimtes voor hun activiteiten. Tot zij een oplossingen hebben kunnen ze hier een opslagruimte huren tegen een democratische prijs. Als stad komen wij verenigingen die het al niet gemakkelijk hebben door de corona, graag tegemoet in logistieke oplossingen”, zegt Koen Anciaux, schepen van Gebouwen en Eigendommen.

De opslagruimtes worden verhuurd aan de verenigingen voor € 250 voor een jaar. De gebruiksovereenkomst loopt tot april 2022.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail