Open-vld-mechelen-sint-romboutskathedraal

Snelle arrestaties dankzij cameranetwerk

Dankzij het uitgebreid netwerk van veiligheidscamera’s in Mechelen kon de politie kort na de feiten al de verdachten arresteren van verschillende recente diefstallen uit voertuigen in de omgeving van de Tervuursesteenweg en van de overval op een winkel eind juni.

“De voorbije anderhalve maand werden er in de omgeving van de Tervuursesteenweg en omliggende straten verschillende diefstallen uit voertuigen gepleegd. Dankzij intensieve recherche en de inzet van ons cameranetwerk kon onze politie kort na de feiten de verdachten arresteren en voorleiden bij de onderzoeksrechter”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Bij iedere melding van auto-inbraak ging een technisch vaststeller van de recherche ter plaatse, waardoor op één van de onderzochte wagens een handpalmspoor van een verdachte werd gevonden.  Ondertussen hadden de speurders ook al camerabeelden verzameld waarop de verdachte te zien was. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat hij in aanmerking komt voor zeker al veertien feiten! Voorbije maandag werd de verdachte gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden. Het onderzoek loopt nog volop verder. Mogelijk komt de man ook nog in aanmerking voor andere feiten. “Voor de wijk Tervuursesteenweg gaat deze arrestatie ongetwijfeld een belangrijk verschil maken”, meent Vandersmissen.

Ook de dader van de gewapende overval van 30 juni op een winkel aan de Veemarkt is intussen al gearresteerd, opnieuw na exploitatie van de camerabeelden. Twee dagen later werden twee personen gearresteerd. Zij bekennen de feiten. De dader én de handlanger die buiten de wacht hield, werden gevat, zoals eerder deze week al werd meegedeeld door het parket. “Het is dus mede dankzij ons uitgebreid cameranetwerk en intens speurwerk van de recherche dat beide verdachten zeer snel geïdentificeerd konden worden”, zegt Vandersmissen.

“Ik vind het als burgemeester erg belangrijk dat we niet enkel de feiten meedelen, maar ook het gevolg dat er aan gegeven is. Ik wil de politie feliciteren met de arrestaties. De boodschap is helder: criminaliteit in Mechelen loont niet. We hebben een uitgebouwde rechercheploeg en een performant cameranetwerk, waardoor daders vroeg of laat altijd tegen de lamp lopen. Mechelen investeert veel in veiligheid, een juiste beleidskeuze!”

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail