Sloop entrepotgebouw maakt plaats voor ontwikkeling Keerdoksite

De site Inter-Beton wordt vanaf 2022 herontwikkeld tot een woonsite met twee appartementsgebouwen en een publiek groen park van een hectare. Om hiervoor ruimte te voorzien, ging begin 2020 al een eerste loods van Interbeton tegen de grond. De komende weken maakt de stad ook werk van de sloop van het nabijgelegen entrepotgebouw.

De stad Mechelen wil de Keerdoksite aan het Rode Kruisplein ontwikkelen
tot een nieuwe stadswijk met 800 woningen en een park. Een van de obstakels is de aanwezigheid van de betoncentrale en het nabijgelegen entrepotgebouw. Inter-Beton heeft haar betoncentrale aan het Keerdok reeds verkocht aan projectontwikkelaar Global Estate Group. Begin 2022 zal ook Inter-Beton de site verlaten. Deze ontwikkellaar gaat er zo’n 50-tal appartementen bouwen.

“Het entrepotgebouw is eigendom van de stad en kwam recent volledig vrij. De laatste vereniging die er gevestigd zat, fotoclub Smile verhuisde naar het dorpshuis van Hombeek. Volgens de planning zullen de werken in januari afgerond zijn”, aldus Koen Anciaux, schepen van Gebouwen en Eigendommen.

De opdracht wordt uitgevoerd door Van Loo Projects. De afbraak van het entrepotgebouw kost de stad zo’n € 28.000. De materialen worden gerecycleerd.

“De Keerdoksite is een toplocatie in de stad, maar de site lag er jarenlang verlaten bij.

Met de sloop van het entrepotgebouw zet de stad een nieuwe stap in de herontwikkeling van de site tot een duurzame woonwijk met parkeergebouw, een vernieuwd Rode Kruisplein. In de plaats van het entrepotgebouw komt er een stadspark van zo’n 1 hectare, waar Mechelaars kunnen verpozen. Het park moet uitgroeien tot een ontmoetingsruimte. Vanaf 2022 zal gestart worden met de ontwikkeling van dit deelgebied”, aldus Greet Geypen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail