Rommy-winterspelen-mechelen-kinderstad

Rommy’s Winterspelen wordt opvolger van succesvolle halloweenwandeling

Ouders die met hun kroost een gezellige gezinsactiviteit zoeken tijdens de kerstvakantie, kunnen meedoen met Rommy’s Winterspelen. Het betreft een zoektocht met 20 verschillende opdrachten in de binnenstad. Een creatie van de Mechelse kinderraad. Deze wandeling op kindermaat vol spelletjes gaat door tijdens de kerstvakantie tussen 19 december en 3 januari.

Stadswandelingen met kinderen saai? Niet in Mechelen! Mechelen Kinderstad werkt samen met Mechelen Feest, een leuke familiewandeling uit. Rommy’s Winterspelen staat garant voor veel wandel- en speelplezier, volledig coronaproof met je (gezins)bubbel.

“Het is een wandeling met creatieve opdrachten voor heel het gezin, waarbij kinderen en hun ouders de stad op een andere manier leren kennen. Deze wandeling is een speelse, activiteit op maat van gezinnen. De kinderraadsleden hebben de creatieve spel- en doe-opdrachten zelf uitgewerkt. Deelnemen is gratis en je kan alle opdrachten doen zonder dat je met materiaal hoeft te sleuren.  Een perfect winteralternatief voor jong en oud om buiten te komen en de kerstsfeer in onze stad te beleven.”, aldus Jeugdschepen Abdrahman Labsir.

“We moeten het even stellen zonder grote evenementen. Maar ook meer kleinschalige initiatieven kunnen heel wat betekenen. Rommy’s Winterspelen is een ontdekkingstocht door onze stad voor de jongste Maneblussers en hun familie. En het programma is samengesteld door de kinderraad. Dat is hoe we met Mechelen Feest altijd proberen werken: zoveel mogelijk van, voor en met de Mechelaars.”, vult Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest vzw, aan.

Vervolg op succesvolle halloweenwandeling

“Deze familiewandeling ligt in dezelfde lijn als de halloweenwandeling die uitgewerkt werd op vraag van handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken. Aangezien het succes van deze wandeling, leek het ons leuk om nog zo’n soortgelijke wandeling te organiseren. Op deze manier hebben we een gezellige familieactiviteit op touw gezet, die je tijdens deze bizarre periode wel nog met het gezin mag doen. Uiteraard is het voor de winkeliers ook mooi meegenomen dat tijdens deze wandeling, de ouders misschien het nuttige aan het aangename koppelen en van de gelegenheid gebruik maken om nog lokaal iets aan te kopen in deze eindejaarsperiode”, klinkt het bij schepen van economie, Greet Geypen.

Rommy’s Winterspelen gaat door vanaf 19/12 tot en met 3/1. De opdrachten bevinden zich op verschillende locaties in de binnenstad. Op de verschillende locaties hangt een bordje met hierop de opdracht en een QR-code naar de website voor meer info. Een routeplan kan online gedownload worden vanaf 19 december. Het idee kwam oorspronkelijk uit de kinderraad. De familiewandeling is het charterpunt van kinderburgemeester Camila en tevens het laatste wapenfeit van de huidige kinderraad.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail