Project Open Water

Door de warme zomers en corona steeg de vraag naar buitensport- en beweegmogelijkheden, in het bijzonder  de vraag naar meer zwemmen in open water. Samen met de sportdienst hebben we zoveel mogelijk pistes onderzocht en zijn we tot een mooi aanbod en spreidingsplan gekomen.

Korting recreatief zwemmen
We willen de Mechelaars maximaal verkoeling aanbieden wanneer de warmste dagen eraan komen. Naast de leuke verkoelingselementen in de stad, denk maar aan de fonteintjes op de Botermarkt of het water aan het mooie Predikheren, gaan we ook het recreatief zwemmen in De Nekker en Sport Vlaanderen Hofstade toegankelijker maken.

“Ik ben tevreden dat de gemeenteraad de overeenkomsten  heeft goedgekeurd, zo kan nu ook de Mechelaar een korting genieten van 1,5 euro per zwembeurt op het recreatiedomeinen De Nekker en de strandzone van Sport Vlaanderen Hofstade. Dit zal via een derdebetalerssyteem verlopen waar we volop aan bezig zijn, wanneer de praktische zaken zijn afgerond, brengen we de Mechelaars op de hoogte hoe en wanneer men deze kortingen kan gebruiken”, zegt sportschepen Abdrahman Labsir

Sportief en clubzwemmen
Sportclubs zijn steeds meer op zoek naar alternatieven om buiten te sporten. Vandaar de stap naar onze buurgemeentes Willebroek en Hofstade om de Mechelaars ook daar extra mogelijkheden te geven op sportief zwemmen in de natuur. Hier werd alvast positief op gereageerd.
Zo kunnen Mechelse sportclubleden in Sport Vlaanderen Willebroek deelnemen aan trainingen op dinsdag en donderdag mits reservering en kunnen Mechelse sportclubs op zaterdag en zondag eigen trainingsblokken reserveren.
Ook in Sport Vlaanderen Hofstade kunnen Mechelse sportclubs terecht voor trainingsuren.

“Uiteraard zijn we ook binnen Mechelen al de opties gaan onderzoeken, waaruit is gebleken dat het Keerdok de meest geschikte locatie is. Na  gunstige metingen van  de waterkwaliteit en positieve reacties van partners zoals Hotel Van der Valk, Sport Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg, zijn we deze piste verder gaan bewandelen en kunnen we toch zeggen dat we in blijde verwachting zijn van ons nieuw project aan het Keerdok.”, zegt de sportschepen.

“Alles wordt in gereedheid gebracht om het sportief zwemmen in het Keerdok te faciliteren. We zijn hier enkel nog in afwachting van de vergunning. Maar we willen klaar staan, zodat we bij groen licht snel kunnen schakelen en het project Keerdok in een stroomversnelling kunnen openstellen voor Mechelse zwemmers. We vragen hier nog even geduld aan onze Mechelaars.”, besluit schepen Labsir.

Initiatielessen
Om ons divers aanbod en spreidingsplan te vervolledigen gaan we bovenop het bestaand aanbod extra watersportinitiaties faciliteren. Door de samenwerking met de watersportclubs Mechelse Waterski Klub in Walem en WVD in Hombeek, de financiële tegemoetkomingen alsook de UiTPAS, verlagen we hier zoveel mogelijk drempels zodat de Mechelaar op een zeer toegankelijke manier ook van watersporten kan proeven.

Zo zal MWK, waterski-initiatielessen organiseren voor iedereen zowel jong, oud, met of zonder beperking die zin heeft in een leuke ervaring. De eerste waterski-sessies waarvoor je kan inschrijven starten al op 11 juli tussen 9u en 14u en dit aan een voordelig tarief. Bij succes wordt het initiatief doorgetrokken deze zomer.

Bij WVD kan je mee gaan varen in een motorboot, op een zeilboot of voor de sportievelingen onder ons kan je ook mee suppen op de Eglegemvijver. Dit in het bijzijn van een gids die tegelijk ook nog eens de historiek en leuke weetjes over de put van Hombeek en van de streek kan vertellen. Deze gaan in de zomerse weekends plaats vinden, rekening houdend met de weersomstandigheden.

Informeren
Via de website van stad Mechelen en een kaartje houden we de Mechelaars op de hoogte van de verschillende plaatsen met het daarbij horende aanbod openwater – Stad Mechelen

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail