wildcamera's

Ploggers en politie bundelen krachten tegen sluikstorters

Ploggers en politie bundelen krachten tegen sluikstorters

Met wildcamera’s speuren naar vervuilers

In de strijd tegen sluikstorters slaan Plogging Mechelen, politie en stadsbestuur de handen in elkaar. De politie monteerde vier wildcamera’s op plekken die door de Mechelse ploggers werden aangereikt. Inspecteurs van de sluikstortcel trachten de sluikstorters te vinden en te beboeten.

Sluikstorten is een hardnekkige en moeilijk te bekampen problematiek. Naast de klassieke sluikstortcamera’s die her en der worden gemonteerd, brengt de politie nu ook wildcamera’s in stelling.  “Deze camera’s worden verdoken opgesteld in natuurgebied en beginnen te filmen op het moment dat er beweging wordt waargenomen. Wij hebben de wildcamera’s nu ingezet op plaatsen die door de ploggers van Mechelen aan ons zijn doorgegeven als hotspots van sluikstorten”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Ploggen is zwerfvuil verzamelen tijdens het wandelen of joggen. In oktober 2020 startte Mechelaar Xavier Cloetens met een Mechels burgerinitatief rond ploggen. Ook hij is tevreden met de samenwerking: “Als ploggers kennen wij de vaste plaatsen in Mechelen waar er tijdens de lente en de zomer regelmatig wordt gesluikstort. Op deze afgelegen plaatsen die beheerd worden door Natuurpunt, De Nekker of Natuur en Bos dient men niet alleen te sensibiliseren, maar ook repressief op te treden waar nodig”, zegt Cloetens.

Om de sluikstorters te kunnen betrappen heeft de politiezone Mechelen-Willebroek zijn milieucel zopas ook versterkt met 2 extra inspecteurs om gerechtelijke dossiers van sluikstorters te behandelen. “Met deze samenwerking willen wij nog efficiënter en harder optreden tegen sluikstorters. Niemand mag de dans ontspringen. Voor sluikstorters en hun asociaal gedrag is in Mechelen geen plaats”, aldus een vastberaden burgemeester. De resultaten van de actie worden later bekendgemaakt.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail