Opsinjoorkes overspoelen Mechelse winkelstraten voor het goede doel

Vanaf 1 april zal je in Mechelen niet naast de kleurrijke en creatieve interpretaties van de stadspop Opsinjoor kunnen kijken. En dat is niet zomaar. Sjarabang liet verschillende creatievelingen los op witte Opsinjoorkes. De kunstwerkjes worden nu verspreidt over 120 winkels in het winkelcentrum van Mechelen. Je kan hem gaan zoeken tijdens de winkelwandeltentoonstelling van zaterdag 1 april tot zondag 21 mei in de vitrines van de Mechelse winkels. Deze editie hangt nauw samen met de Special Olympics.

De bekende Mechelse stadspop is vanaf 1 april werkelijk overal te vinden in het centrum, maar dan wel in kleurrijke en creatieve interpretaties. Sjarabang heeft namelijk 120 witte Opsinjoorkes verspreid over het hele winkelcentrum van Mechelen. Hoewel elk beeld geprint is in hetzelfde materiaal zal het eindresultaat toch telkens verschillend zijn, dankzij de creatieve uitspattingen van de mensen die de beelden opvrolijkten.

De warmste handel en horeca
Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken zet ook dit jaar de schouders onder deze actie van Sjarabang. Dit doen ze niet alleen door een mooie financiële bijdrage, maar evengoed door op 120 plaatsen in de binnenstad etalages vrij te maken voor deze beelden. Zo kan jong en oud tijdens een wandeling door de stad, genieten van al deze kleurrijke interpretaties.

“De Opsinjoorkes zijn op een originele manier afgewerkt en een lust voor het oog. Onze handelaars tonen hun warm hart door hun etalages beschikbaar te stellen voor deze tentoonstelling. De winkelwandeltentoonstelling langs de Opsinjoorkes biedt niet alleen een visueel spektakel maar is ook een kans om te genieten van wat ons winkelcentrum te bieden heeft”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Mechelen MeeMaken schenkt twee Opsinjoorkes weg aan mensen die meedoen aan de winkelwandeltentoonstelling (H)Opsinjoorke Hop. Formulieren om deel te nemen zijn vanaf maandag te vinden op www.sjarabangvzw.be of www.shoppeninmechelen.be. Papieren formulieren zullen vanaf 3 april beschikbaar zijn bij de dienst toerisme (Vleeshouwersstraat 6).

“Het is fantastisch dat Mechelen MeeMaken hun steentje bijdraagt aan de dit mooie project. We hopen dat deze kleurrijke wandeltentoonstelling mensen zal doen stilstaan bij de inclusiviteit. Ik wil de handelaarsorganisatie dan ook bedanken voor de mooie bijdrage en om de Special Olympics in de kijker te plaatsen”, zegt ambassadeur Piet den Boer.

Kleurwedstrijd
Er vindt ook een kleurwedstrijd plaats. Vanaf april kan je bij elke winkel of horecazaak waar een Opsinjoor in de etalage staat, een kleurplaat afhalen en deelnemen aan de kleurwedstrijd.

“Door deze in te kleuren en aan het raam te hangen maak je kans op sportieve prijzen voor jong en oud. Er worden twee toffe hoofdprijzen verloot. De winnaar onder de volwassenen wint een vip-ticket voor het openingsgala van de Special Olympics met een walking diner. De winnaar onder de jeugd krijgt een groepsticket waarmee hij met negen vrienden in de tribune van KV Mechelen mag kijken naar deze ceremonie”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Hang de kleurplaat aan je raam, neem er een foto van en post deze op Instagram of Facebook met de hashtags #specialolympics en #shoppeninmechelen, zo maak je kans op mooie prijzen. De kleurwedstrijd loopt heel april, de winnaars worden gekozen op 2 mei.

Live-radio op Korenmarkt
Ter ondersteuning van de Special Olympics, wordt er live-radio gemaakt vanuit een busje op de Korenmarkt. De uitzending start op zaterdag 1 april om 14u en stopt een dag later op hetzelfde tijdstip. Op het programma staan er o.a. optredens van verschillende artiesten zoals Pita, een dj-set en verschillende activiteiten.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail