Ontdek de magie van Mechelens grootste stadsontwikkelingsproject tijdens Rara Ragheno

Nog geen plannen op zondag 26 november? Noteer dan Rara Ragheno in jouw agenda. Het wordt een sfeervol evenement boordevol magie met o.a. leuke goocheltrucs, een waarzegger en grime. Lekker eten en leuke muziek ontbreken evenmin. Tijdens Rara Ragheno kan je ook meer info krijgen over dit groot stadsontwikkelingsproject. Kortom voor ieder wat wils.

Het gebied tussen de Leuvensesteenweg en Hanswijkvaart, begrensd door Spreeuwenhoek en de stationsomgeving, wordt de volgende jaren omgevormd tot een compleet nieuwe stadswijk. De Raghenowijk moet de toekomstige stadsgroei opvangen en zorgen voor een harmonieuze verweving van diverse woonvormen, kantoren, winkels op maat voor de wijk, horeca en multifunctionele ruimtes.

“De ontwikkeling van Ragheno is niets minder dan de creatie van een heel nieuw stadsdeel. Maar door zijn omvang en complexiteit blijft de toekomstige invulling van dit hele gebied moeilijk in te schatten. Daarom willen we in het projectgebied zelf de mensen heel concreet laten kennismaken met de verschillende toekomstige bestemmingen en de gefaseerde ontwikkeling van Ragheno. Als een vorm van edutainment is Rara Ragheno een manier om Mechelaars te overtuigen van de noodzaak om de groei van onze stad verstandig te plannen en daarmee bestaande stadswijken en open ruimte te bewaren en te versterken”, aldus burgemeester Bart Somers.

“Met Ragheno willen we de stadskern uitbreiden met een volwaardig en levendig nieuw stadsdeel, waarvan we 50,5 hectare nieuw gaan ontwikkelen. Deze schaal is uniek voor Mechelen en is een middel om elders open ruimte te vrijwaren. Projecten als deze zorgen voor dynamiek, uitstraling en ontwikkelingskansen voor wonen, werken en ontspannen in Mechelen”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.

De stad organiseerde in het verleden al verschillende infomomenten. Zondag 26 november vindt er Rara Ragheno plaats. Verwacht je aan een magisch, winters evenement vol met leuke activiteiten. Denk onder andere aan een goochelaar, leuke animatie, muziek, winterse snacks, enzovoort. Enkele dansers zullen er om 15 en 16u een kleine show geven.

In een magisch Ragheno horen ook tovenaars en elfjes. Gelukkig zal er grime aanwezig zijn, dat kan vast helpen om deze magische figuren tot leven te brengen. Heel de namiddag lang kunnen kinderen langs de knutselhoek passeren. Van 15.30 tot 17u toont een goochelaar zijn coolste trucs. Ook waarzegster Madame Soleil is aanwezig om de toekomst van de bezoekers te voorspellen.

Om de site te leren kennen rijdt er een elektrisch treintje door Ragheno. Onderweg word je in geuren en kleuren verteld over de boeiende plek en haar misschien wel nog boeiendere toekomst. De bellemadam kondigt de vertrekuren van het treintje aan. Dus die zal je zeker niet missen.

Infomarkt

Naast de animatie is er ook een infomarkt waar je meer te weten komt over de stand van zaken van de eerste projecten van Ragheno. De eerste private projecten, het park, de sporthal en de Arsenaalverbinding. Ook Mechelen in Beweging zal aanwezig zijn met info over het stationsproject.

“Na een aantal jaren van voorbereiding zijn de nieuwe bestemmingen van Ragheno van toepassing dankzij de goedkeuring van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Dit betekent dat de ontwikkelingen van start kunnen gaan. Dat gebeurt natuurlijk stap per stap. Het is belangrijk dat de buurtbewoners goed op de hoogte zijn. Daarom grijpen we zulke momenten aan om hen zo goed mogelijk te informeren. Vaak met infomomenten, maar ook soms met laagdrempelige evenementen. Op Keerdok doen we dat bijvoorbeeld met het evenement Sfeerdok en hierop krijgen we toch positieve respons. Met Rara Ragheno doen we net hetzelfde voor de buurtbewoners van Ragheno. Op deze manier kunnen de buurtbewoners de toekomstige site beter leren kennen”, aldus Greet Geypen.

Wie interesse heeft om naar Rara Ragheno te gaan, wordt tussen 13 en 17u naast de IHAM (Bautersemstraat 57) verwacht. Laat je betoveren door goocheltrucs,  een waarzegster, grime, andere leuke animatie en gezellige foodtrucks. Passeer ook zeker eens langs het Rad van Ragheno en maak kans op leuke prijzen. Of raad wat er in de voeldoos zit en win een Mechelenbon. Eindigen doe je bij de photobooth, waar je deze magische herinnering vastlegt op beeld.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail