Coworking

Nieuwe website brengt Mechelse coworkingplekken in kaart

Mechelen ontvangt freelancers en ondernemers met open armen én met een veelzijdig aanbod aan coworkingplekken. De initiatiefnemers van de verschillende coworkingplekken in Mechelen, hebben tijdens de lockdown de koppen bij elkaar gestoken met het idee de krachten te bundelen en het aanbod van coworkingplekken in Mechelen samen in de verf te zetten. Het resultaat is een eigen website waarin de verschillende coworkingplekken in Mechelen worden getoond. Tijdens de coronacrisis sloegen verschillende uitbaters van coworkingplekken in Mechelen de handen in elkaar. Om opnieuw op te starten hebben zij vergaderd hoe ze samen naar buiten kunnen komen. Hier is het plan ontstaan om een gezamenlijke website op te starten waarin wordt doorverwezen naar de verschillende coworkingplekken. Samen lanceerden ze de website coworkingmechelen.be.

Het stadsbestuur van Mechelen is voorstander van dit initiatief en staat in voor de financiële kost van de website. “Een website met overzichtelijke informatie van alle coworkingplekken in Mechelen, maakt het voor ondernemers, freelancers en starters nog gemakkelijker om van het aanbod gebruik te maken. Uiteraard steunen we dit initiatief, ondernemen is één van de speerpunten waar we hard op inzetten. Coworkingplekken maken Mechelen nog ondernemingsvriendelijker en aantrekkelijker voor ondernemingen. Deze werkingen zijn heel belangrijk voor het economische beleid en het startersbeleid van de stad”, klinkt het bij Greet Geypen.

Elke Mechelse coworkingplek verbindt zich er ook toe een aantal COVID-19 richtlijnen in acht te nemen, zodat coworkers zich geen zorgen hoeven te maken over hun gezondheid en de veiligheid op deze locaties. “De coworkingplek vormt de gulden middenweg tussen het drukke kantoor – een vaak weinig inspirerende omgeving – en de thuiswerkplek. Verschillende studies tonen aan dat de toekomst van het ‘werk’ zich ergens op deze gulden middenweg zal bevinden, en dit willen wij helpen waarmaken”, aldus Obed Vleugels van Seconddesk

In het overzicht op coworkingmechelen.be vind je vast en zeker de geschikte werkplek voor jouw onderneming. Ondernemers in spe die interesse hebben om een zaak op te starten en nood hebben aan meer informatie, kunnen ook terecht op de website van de stad: www.mechelen.be/startmetondernemen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail