Nieuwe overdekte tent met sportvloer is klaar voor de sportclubs

De nieuwe coronarichtlijnen maakt buiten sporten voor + 12 jarigen opnieuw mogelijk natuurlijk nog steeds volgens strikte regels. “Om de clubs tegemoet te komen hebben we samen met de sportdienst en stadsbestuur beslist om op de parking van sporthal IHAM een overdekte tent met een oppervlakte van 25 op 12 meter te plaatsen, samen met een degelijke sportvloer. Vanaf vandaag is de tent operationeel en zal hij ter beschikking gesteld worden en dit tot eind juni 2021.” Aldus de sportschepen Abdrahman Labsir

Deze buitensportinfrastructuur is er enerzijds gekomen nadat de sportraad het idee lanceerde, die ook al via de sportclubs de vraag naar buiteninfrastructuur detecteerden. Logisch dat er in deze tijden met uitzicht op beter weer een grote interesse bestaat voor het plaatsen van buitensportinfrastructuur.  Vanuit de sportclubs werd het idee van een overdekte tent met sportvloer sterk gedragen.
“We zijn blij dat de sportschepen dit ter harte heeft genomen met de sportdienst en snel tot een realisatie is gekomen, zodat we vanaf heden de clubs extra buitensportmogelijkheden kunnen geven. Zo kunnen clubs er op een veilige, kwalitatieve en droge manier sporten.”, aldus Tinus Joosten, voorzitter van de sportraad.

De middelen die we vanuit de stad daarvoor vrijmaken komen vanuit de coronamiddelen die de Vlaamse Gemeenschap ter beschikking stelde om sportclubs in tijden van corona te ondersteunen. Voor de tent en de sportvloer is dat een tegemoetkoming van 20 000 euro. “Een gedragen investering waar we vele sportclubs en jonge sportievelingen mee kunnen bereiken. Zo blijven we ook de sport, jeugd en talentontwikkeling stimuleren in deze moeilijke tijden.”, sluit de sportschepen af.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail