Nieuwe Mechelenbon groot succes

In oktober 2020 werd de Mechelenbon in een nieuw jasje gestoken. De digitale Mechelenbon blijkt een zeer geslaagd project om het Mechelse handelsapparaat te ondersteunen. Van de digitale versie werden er sinds de start inmiddels voor € 1.867.162 aan Mechelenbonnen verkocht. Van een blitzstart gesproken: dit bedrag ligt hoger dan de verkoop van de oude Mechelenbonnen over een periode van negen jaar.
In oktober 2020 lanceerde de stad Mechelen de nieuwe digitale Mechelenbon. De nieuwe Mechelenbon moest een veilig en gebruiksvriendelijk instrument zijn voor de kopers ervan, de klanten van de Mechelse handelaars die de bon cadeau krijgen en de handelaars zelf. De nieuwe bon is er o.a. gekomen om meer groeimogelijkheden te hebben en ook bedrijven aan te moedigen om een Mechelenbon aan te kopen.

“Het systeem is moderner en gebruiksvriendelijker dan de oude versie. We waren al langer overtuigd van de mogelijkheden van de digitale Mechelenbon en zagen er de hefboom in om de lokale economie te herlanceren. Daarom hebben we alles uit de kast gehaald om de bon zo snel mogelijk operationeel te maken. Sinds de invoering van de nieuwe Mechelenbonnen in oktober 2020, zijn er méér bons verkocht dan de afgelopen negen jaar. De nieuwe bons kennen een ongeëvenaard succes en dat is natuurlijk uitstekend nieuws voor ons handelsapparaat”, klinkt het bij Economieschepen Greet Geypen.

Schepen van Slimme Stad Rina Rabau sluit zich daarbij aan: “Digitalisering lijkt soms een vaag concept, maar heeft vaak een heel tastbaar voordeel. De Mechelenbonnen zijn hier een goed voorbeeld van. Het systeem bestond al lang en liep goed, maar toch heeft het digitaliseren de Mechelenbon een enorme boost gegeven: het gebruiksgemak werd hiermee gevoelig verhoogd voor alle betrokken partijen, waardoor ook het aantal gebruikte bonnen sterk toeneemt. Dit is een voorbeeld van wat digitalisering van de stad moet zijn: gericht op de voordelen voor gebruiker, met aandacht voor alle doelgroepen.”

De oude Mechelenbon was actief tussen 2012 en 2021, de laatste oude Mechelenbonnen vervielen op 31 december van vorig jaar. Deze bonnen konden gebruikt worden bij zo’n 220 Mechelse zaken. In deze tijdspanne werden er oude Mechelenbonnen verkocht voor een bedrag van € 1.862.725. De digitale Mechelenbon die in oktober 2020 gelanceerd werd, kan nu al betere cijfers voorleggen. Deze nieuwe bonnen kunnen gebruikt worden bij zo’n 250 zaken. Hiervan werden er inmiddels al verkocht voor een bedrag van € 1.867.162.

Een Mechelenbon kopen? Dat kan via www.shoppeninmechelen.be/mechelenbon of fysiek via de balie van UiT in Mechelen. Een Mechelenbon cadeau geven was nog nooit zo makkelijk!

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail