Open-Vld-Mechemlen-Kindvriendelijke borden

Nieuwe kindvriendelijke borden op 50-tal locaties in Mechelen

Stad Mechelen plaatst een 50-tal kindvriendelijke borden in de buurt van speelterreinen of op locaties waar veel kinderen spelen.  Ze krijgen een iets andere look in de nieuwe huisstijl van stad Mechelen en Mechelen Kinderstad.  De plaatsing is voorzien eind 2020, begin 2021.

“Het was mede dankzij de kinderraad dat de vraag naar veilig buiten spelen op straat naar voren kwam. Als Mechelen Kinderstad blijven we inzetten op het creëren van voldoende veilige speelplekken.  Dit betekent  dat niet alleen bestaande speelplekken opnieuw worden heringericht maar ook dat er waar mogelijk nieuwe speelplekken worden gecreëerd.  Nieuwe speelplekken vragen ook aangepaste borden.  Een kindvriendelijk bord met “Let op! Kinderen op straat” geeft duidelijk aan dat hier dus een speelplek is en veiligheid primeert.”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Stad Mechelen zet veiligheid als prioriteit op de agenda.  Niet alleen rond schoolomgevingen maar ook op locaties waar vaak kinderen spelen.  Het is belangrijk dat al deze speelplekken goed zichtbaar zijn. Door het plaatsen van kindvriendelijke borden maken we niet alleen duidelijk dat er een speelplek is waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen maar manen we tegelijkertijd de weggebruikers ook aan om extra voorzichtig te zijn in deze omgeving.

Mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke vult hier graag aan: “We willen op een kindvriendelijke manier weggebruikers sensibiliseren om o.a. hun snelheid aan te passen en op die manier de verkeersveiligheid aan zoveel mogelijk speelplekken verhogen.  Het kindvriendelijk bord kan ook in een doodlopende straat geplaatst worden of een plaats waar ouders ons geïnformeerd hebben dat er veel kinderen op straat spelen en dus een bord met “spelende kinderen op straat” de attentie kan verhogen.”

Speelplek zoekt kindvriendelijk bord

Een 50-tal locaties in Mechelen zijn uitgekozen als ideale speelplek waarbij een kindvriendelijk bord een duidelijke meerwaarde kan brengen inzake veiligheid.  Daarom zal niet bij elke speelplek een bord worden geplaatst. Dit wordt per locatie bekeken. We gaan uit van een eerste selectie op wijkniveau en in elk Mechels dorp. Indien er tijdens het nazicht bijkomende locaties zijn waar een bord de verkeersveiligheid kan verhogen, voorzien we ook daar een bord en passen we de locaties dus aan.

De kindvriendelijke borden zijn sensibiliseringsborden.  Ze zullen er niet alleen mooi uitzien maar zullen ook helemaal passen in de huisstijl van stad Mechelen en de stijl van Mechelen Kinderstad.

“We spelen heel graag buiten, het is gezond en het is een goede uitlaatklep voor ons en zeker vandaag.  We zitten al genoeg binnen. Het zou fijn zijn dat de auto’s dan ook wat minder snel rijden op de plekken waar we voetballen, spelletjes spelen, etc … .  Daarom willen we stad Mechelen en Mechelen Kinderstad bedanken om meer Kindvriendelijke borden te voorzien want…  Let op! hier spelen kinderen op straat!”, juichen de kinderen van de kinderraad ons toe.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail