Nieuwe huurders voor aubetten aan de Kruidtuin

Begin dit jaar lanceerde Mechelen een nieuwe concessie voor de ingangspaviljoenen – ook gekend als aubetten – die zich aan het begin van de Kruidtuin bevinden. Uit tien ingestuurde dossiers koos de stad twee kandidaten. Zo komen de hippe koekjesdeegbar The Dough Bar en de kindvriendelijke takeaway Mimi & Ik, het handelsapparaat op de Bruul versterken.

De ingangspaviljoenen aan de Kruidtuin dateren uit de 17de eeuw en zijn restanten van het poortgebouw van de voormalige Commanderij van Pitzemburg, het huidige Koninklijk Atheneum.

“Beschermde historische gebouwen zijn belangrijk voor de identiteit van een buurt.
Dat geldt ook voor de Bruul waar een aantal monumenten een mooi geheel vormen
met onze winkelstraat. Door deze aubetten een nieuwe bestemming te geven zijn deze monumenten geen stille getuigen van het historisch karakter van onze stad meer, maar maken ze terug actief deel uit van onze hedendaagse maatschappij. In 2015 lieten wij de aubetten opknappen en sindsdien kregen de gebouwen op regelmatige basis een nieuwe invulling. Dat past helemaal in onze visie om monumenten een tweede leven te geven”, klinkt het bij Koen Anciaux, schepen van Monumenten.

De rechtse aubette wordt ingenomen door The Dough Bar. In de linkse aubette komt Mimi & Ik. The Dough Bar is een hippe bar waar je kan kiezen uit verschillende soorten gebakken of ongebakken dagvers eetbaar koekjesdeeg – dough – die met verschillende toppings afgewerkt kunnen worden. “Het is een ideaal vieruurtje tijdens het shoppen. Er is voor elk wat wils. Jong en oud, iedereen is hier welkom”, aldus zaakvoerster Jade Theunis die reeds een bestaande winkel in Antwerpen heeft.

De andere aubette moet met Mimi & Ik, een warm, gastvrij en kindvriendelijk takeaway huisje worden. Uitbaatster Stephanie Durbecq is niet aan haar proefstuk toe en deed eerder ervaring op bij Bokes & Co. “Mechelen is gekend als een bruisende stad. Een zaak als “Mimi & ik” past perfect in het plaatje en is een ideale plaats waar iedereen even tot rust kan komen voor, na of tijdens het winkelen.  Met onder andere een hoog kwalitatief en allround aanbod speelt “Mimi & Ik” in op kleine geluksmomentjes, zoals een hartverwarmende tas koffie met vriend(inn)en of rustgevende thee in het park met een boekje.” klinkt het.

De andere aubette moet met Mimi & Ik, een warm, gastvrij en kindvriendelijk takeaway huisje worden. Uitbaatster Stephanie Durbecq is niet aan haar proefstuk toe en deed ervaring op bij Bokes & Co. “Mechelen is gekend als een bruisende stad. Een zaak als “Mimi & Ik” past perfect in het plaatje en is een ideale plaats waar iedereen even tot rust kan komen voor, na of tijdens het winkelen. Met onder andere een hoog kwalitatief en allround aanbod speelt “Mimi & Ik” in op kleine geluksmomentjes, zoals een hartverwarmende tas koffie met vriend(inn)en of een rustgevende thee in het park met een boek” klinkt het.

“De aubetten hebben een zekere aantrekkingskracht en zijn gewild bij ondernemers. Het is niet alleen een toplocatie op de Bruul in de nabijheid van de Kruidtuin, ondernemers kunnen er ook zonder al te grote kosten hun onderneming uitbaten. Dat maakt dat de aubetten gegeerd zijn. Dit blijkt ook uit de tien kandidaturen die we mochten ontvangen. Op deze manier willen we mensen met ondernemingszin ook het signaal geven dat Mechelen geschikt is om een creatieve onderneming op te starten. Door creatieve ondernemingen een plaats te geven in onze monumenten, zetten we bovendien onze stad nog meer op de kaart als winkelstad”, aldus Greet Geypen.

Het concessiecontract is voor een periode van negen jaar overeengekomen met aanvang na de ondertekening van het contract. Beide partijen hebben het recht het concessiecontract tegen het einde van elke driejaarlijkse periode op te zeggen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail