Heistenaar Bert Michielsen (41) Philippe Maudens op als nieuwe zonecommandant van brandweerzone Rivierenland.

Nieuwe commandant voor brandweerzone Rivierenland

Op 1 augustus volgt Heistenaar Bert Michielsen (41) Philippe Maudens op als nieuwe zonecommandant van brandweerzone Rivierenland. Het mandaat van zonecommandant loopt 6 jaar en is eenmaal verlengbaar.

Michielsen begon zijn carrière als onderluitenant bij de brandweer van Heist-op-den-Berg in 2005. Na de brandweerhervorming in 2015 werd hij directeur interne zaken bij brandweerzone Rivierenland. Sinds 2016 is hij er directeur operaties.

Begin december 2022 werd de procedure opgestart voor de opvolging van Maudens die met pensioen gaat. De rangschikking der kandidaten werd door de jury voorgelegd aan de zoneraad van 2 juni 2003, die de aanstelling van Michielsen heeft bekrachtigd. Als zonecommandant krijgt Michielsen ook de graad van kolonel.

In die functie volgt hij dus Philippe Maudens op. Maudens was zonecommandant sinds 2015, bij de opstart van de nieuwe brandweerzone. Ervoor was hij commandant van brandweer Mechelen sinds 2003. Hij hangt nu zijn helm aan de haak na een carrière van 35 jaar bij de brandweer.

Brandweerzone Rivierenland staat in voor de bescherming van 18 gemeenten, goed voor zo’n 423.000 inwoners met 15 brandweerposten verspreid over het grondgebied. Het korps bestaat uit 126 beroeps- en 506 vrijwillige brandweermannen, ondersteund door een administratieve en technische staf van 45 mensen. Daarmee is Rivierenland een van de grotere Belgische hulpverleningszones.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail