Nekkerhal wordt Mechels vaccinatiecentrum

In samenspraak met  het Mechelse Covidteam en de Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne zal Mechelen de Nekkerhal op korte termijn omvormen tot vaccinatiecentrum. Deze knoop werd vanochtend definitief doorhakt door de stedelijke Crisiscel. Voor de inrichting werkt de stad samen met de lokale evenementensector. “Morgen al starten we met de opbouw”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Mechelen kiest voor één groot vaccinatiecentrum, centraal gelegen en vlot bereikbaar. Locatie, grootte en functionele vereisten voldoen perfect aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Concreet zal ongeveer één derde van de Nekkerhal van februari tot oktober ingericht worden als vaccinatiecentrum. Dat zorgt ervoor dat er tegelijkertijd ook beurzen en andere activiteiten in de Nekkerhal kunnen plaatsvinden, van zodra dat toegelaten is. De concessionaris van de Nekkerhal is overigens zelf ook vragende partij om de hal hiervoor ter beschikking te stellen.

De Nekkerhal wordt het enige vaccinatiecentrum voor de stad Mechelen en de vijf dorpen. “Ambitie is om er tot 8 vaccinatielijnen mogelijk te maken. De Nekkerhal is een toegankelijke, makkelijk bereikbare plaats met voldoende parkeerfaciliteit. Voor minder mobiele mensen zoeken we oplossingen via o.a. de mindermobielencentrale en andere netwerken”, verduidelijkt Vandersmissen.

“Vanaf morgen starten we met de inrichting. Mogelijk al eind deze week zijn we stand-by. Dan is het enkel nog wachten op de vaccins”, aldus de burgemeester.  Om 8 vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben is er heel wat medisch personeel nodig. Dit zal in samenwerking gebeuren met de eerstelijnszone en het COVID-19 team, maar ook bv. gepensioneerde mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum. Zij kunnen nu al contact opnemen met de eerstelijnszone via deze link.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail