Mechelse Zomerbraderie gaat door

Voel je de zomer ook in de lucht hangen en kan je niet wachten om er van te proeven? Kom dan zomershoppen in Mechelen. Vanaf donderdag 24 juni tot en met zaterdag 26 juni, vindt er de Zomerbraderie plaats. Ook kan je op de koopzondag van 4 juli, de Mechelse winkelstraten een bezoekje brengen.Vlak voor de start van de zomervakantie slaan alle Mechelse handelaars de handen in elkaar om de Zomerbraderie te organiseren. Je kan bij vele handelaars koopjes scoren aan voordelige braderieprijzen. Snuister tussen de sfeervolle kraampjes en stil je honger en dorst op een terrasje bij een van de vele horecazaken die Mechelen rijk is.

“De traditionele Herfst- en Lentebraderie in Mechelen centrum konden vanwege corona, helaas niet doorgaan. Daarom is het des te belangrijker dat de Zomerbraderie wel doorgaat. We zijn trouwens een van de Vlaamse centrumsteden die met buitenkramen werken. Zulke dagen zijn niet alleen voor de klanten leuk, het schept een speciale sfeer waar wij ook als handelaars van genieten. In totaal doen er 65 handelaars mee aan de Zomerbraderie. Het is belangrijk dat wij vanuit het handelsapparaat het engagement tonen om terug meer leven in de stad te brengen. Winkelen moet opnieuw synoniem staan met genieten”, aldus Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Die laatste drukke dagen voor de zomervakantie sluit je af in stijl in de Mechelse winkelstraten. Kom profiteren van tal van mooie aanbiedingen, snuif de gezellige sfeer op in het historische centrum en flaneer mee door de Mechelse binnenstad.

“Winkelen tijdens de zomermaanden is sowieso leuker vanwege de aangenamere temperaturen. Daarnaast hebben evenementen zoals bijvoorbeeld de Zomerbraderie,  een grote aantrekkingskracht op de mensen. Door de combinatie van de braderie, de solden, de betere coronacijfers en de versoepelde maatregelen, verwacht ik wel dat mensen opnieuw de stap durven zetten om naar Mechelen af te zakken. Dat steeds meer mensen de stap durven zetten zien we ook aan de stijgende cijfers van de Shopping Shuttle”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Koopzondag
Maar er is meer, want ook de koopjesmaand, die start op donderdag 1 juli, staat voor
de deur. Het ideale moment om als winkelfanaat je hart op te halen en een leuke zomeroutfit en allerhande koopjes op de kop te tikken. En dat een hele julimaand lang!

Tijdens de koopzondag van 4 juli openen zo’n 45 deelnemende zaken hun deuren, van 13 tot 18 u. Voor wie honger of dorst heeft, zijn er voldoende gezellige terrasjes om even te verpozen.

Een staycation is hip en onze Dijlestad is hiervoor het ideale decor. Tip: combineer je shoppingtrip met een bezoekje aan een museum, bezienswaardigheid of een stadswandeling in Mechelen. Er is voor ieder wat wils.

Wedstrijd
Uiteraard heeft Mechelen MeeMaken ook een wedstrijd georganiseerd. De handelsorganisatie heeft een postkaart ontwikkeld die in verschillende handel- en horecazaken terug te vinden is. Bezoekers zullen deze aangeboden krijgen bij een aankoop. In de postkaart is de letter ‘M’ uitgeknipt. Bedoeling is dat klanten met de postkaart als kader, een foto nemen van wat hun klein gelukske in Mechelen juist is.
Hou het sociale mediakanaal @shoppeninmechelen in het oog, voor meer info over de wedstrijd.

Bereikbaarheid
Wie de weg naar het stadscentrum niet te voet wil of kan afleggen, kan elke zaterdag én op koopzondagen, gratis gebruik maken van de Shopping Shuttle. Geen gedoe met parkeerplaatsen; geen gezeul met zware winkelzakjes. Maak het je dus makkelijk en hop op de Shopping Shuttle.

 

 

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail