Mechelse markt pakt uit met prijzen tijdens Maand van de Markt

Net zoals vorig jaar organiseert Mechelen van 1 tot en met 30 april de Maand van de Markt. Daarmee volgt de Dijlestad het voorbeeld van de provincie Antwerpen om het marktgebeuren meer in de kijker te zetten. Tijdens de maand van de markt staan de marktkramers en de marktbeleving centraal en kunnen marktbezoekers mooie prijzen winnen.

De openbare markt is een eeuwenoud vast gegeven in het straatbeeld. Daarom organiseert de provincie Antwerpen in april 2022, samen met alle Vlaamse provincies en de Vlaamse federatie Ambulante Handel, de Maand van de Markt. Tijdens de Maand van de Markt worden de marktkramers en de beleving rond het wekelijks marktgebeuren, veelvuldig in de kijker gezet. Het doel van deze actie is om de aantrekkingskracht van de lokale markten te vergroten en levendigere handelskernen te creëren.

Wie in april een bezoekje brengt aan de zaterdagmarkt in Mechelen, maakt kans op enkele mooie prijzen. Dat geldt ook voor de bezoekers van de nieuwe markt in Leest op het dorpsplein, al gaat deze markt vanaf donderdag 13 april de eerste keer van start.

“Markten zorgen voor meer beleving en zijn van groot belang voor het economisch en sociaal weefsel van de stad. Het moedigt de mensen aan om lokaal te kopen en anderzijds stimuleert het de samenwerking tussen marktkramers, lokale detailhandel en horeca. Daarom willen we de markt mee helpen in de kijker te zetten. Vanuit de stad voorzien wij voor 1000 euro aan prijzen die wij bij verschillende lokale handelaars zullen aankopen”, aldus Economieschepen Greet Geypen.

Net zoals vorig jaar zijn er ook mooie hoofdprijzen te winnen. Zo maak je kans op een reiskoffer afkomstig van Samdam van 199 euro, een elektrische step van E-mobile ter waarde van 439 euro of een tablet van MegaMobile van 253 euro. Ook een jaarabonnement voor Planckendael, behoort tot de prijzen. De gelukkigen zullen hun prijs ontvangen op de prijsuitreiking tijdens de zaterdagmarkt van 13 mei.

Marktbezoekers kunnen door middel van hun aankopen op de markt, deelnemen aan de wedstrijd. Enerzijds digitaal via een QR-code en een app. Anderzijds om het ook voor iedereen toegankelijk te maken, via een invulkaart die kan gedeponeerd worden in wedstrijdurnes die in het Schepenhuis bij de dienst Toerisme en in het Huis van de Mechelaar staan. Met de invulkaart of de scan zijn mooie prijzen te winnen. Hoe meer invulkaarten of hoe meer QR-codes worden gescand, hoe groter de kans om een prijs te winnen.

Markthandelaarsbond Markta vzw gaat 500 euro vrijmaken voor de prijzenpot. Handelaarsorganisatie Mechelen Meemaken voorziet 50 Mechelenbonnen van 10 euro. Er zullen wekelijks winnaars getrokken worden door de dienst Economie.

“Op een markt rondsnuisteren is altijd een leuke beleving. Maar in april zetten de marktkramers niet alleen hun beste beentje voor, je kan op de markt ook heel wat prijzen winnen. Dat de Maand van de Markt plaatsvindt tijdens de paasvakantie heeft als voordeel dat we ook een jonger publiek kunnen aanspreken. We hopen veel volk – jong en oud – te mogen ontvangen”, aldus Luc Mariën, voorzitter van Markta vzw.

Bij iedere aankoop op de markt kan je deelnemen. Hoe meer je koopt, hoe meer kans je maakt om één van de leuke prijzen te winnen.

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail