Mechelse Buitenspeeldag op 21 april startschot voor 500 uur buiten spelen

Op woensdag 21 april is het buitenspeeldag in Mechelen Kinderstad. Het is voor de tweede keer op rij een corona editie en geen traditionele buitenspeeldag. Het wordt geen dag maar 500 uur buiten individueel of in gezinsverband. Deze campagne gaat woensdag van start en loopt tot het einde van “De Zomer is van Mechelen”, eind september 2021.  

“Buiten spelen en wandelen is het nieuwe normaal vandaag. Het is goed voor de ontwikkeling van onze kinderen en verhoogt de weerstand van onze Mechelse jeugd. Om ons label van Mechelen Kinderstad alle eer aan te doen blijven we ouders en kinderen elke dag creatief uitdagen om zoveel mogelijk veilige buitenactiviteiten te organiseren volgens de geldende coronamaatregelen.”, vertelt schepen Abdrahman Labsir

Campagne 500 uur buiten

Geïnspireerd door de campagne #1000UurDeDeurUit van Maison Slash, een online lifestyle magazine voor rock-‘n-roll-ouders, zal Mechelen Kinderstad een eigen versie van deze campagne lanceren.

Binnen deze campagne willen we kinderen en hun ouders aanmoedigen om zoveel mogelijk buiten aan sport en spel te doen, meer specifiek 500 uur, en dit op een teller te noteren. Deze teller is een mozaïek kleurplaat van stadsmascotte Rommy, waarbij elk vakje 1 uur voorstelt.

Kinderen die op het eind van de campagne het vooropgestelde doel behaald hebben, kunnen deze tracker of teller inleveren bij UiT en krijgen dan van Mechelen Kinderstad een duurzame verrassing die buitenspel verder stimuleert.

Mechelen Kinderstad zal, in samenwerking met andere stadsdiensten, tijdens de campagne opeenvolgende micro-activiteiten en initiatieven opstarten doorheen de stad en deelgemeentes waar kinderen individueel of in gezinsverband aan kunnen deelnemen.

Stadsbingo en zoektocht

De activiteiten van de buitenspeeldag zijn een stadsbingo en een stadszoektocht.
De stadsbingo is een zeer vrij en laagdrempelig spel om op stap te gaan in eigen buurt en op zoek te gaan naar dingen die op één van de drie bingokaarten staan. De eerste die er vijf op een rij heeft roept Bingo en is de winnaar van het bingo bubbel spel.

Het voorbije jaar was de Rommy’s winterwandeling een groot succes. Daarom vernieuwen we deze wandeling met andere locaties en leuke opdrachten. Een zoektocht blijft de ideale uitstap om samen met het gezin naar buiten te komen.

De stadsbingo en stadszoektocht zijn de eerste activiteiten om alvast enkele vakjes op de plaat ingekleurd te krijgen. Op maandelijkse basis lanceert Mechelen Kinderstad een nieuwe doe-activiteit om kinderen te blijven stimuleren om die 500-uur buiten spelen te halen.

Daarnaast kunnen kinderen zelf hun coolste tips rond spelen insturen met bijhorende foto of filmpje. Deze worden allemaal op de website van Mechelen Kinderstad geplaatst en in de kijker gezet. “Kinderen zijn immers dé experts in spelen en deze kennis kan en mag zeker gedeeld worden met iedereen. Zelfs tot buiten onze stadsgrenzen.”, voegt jeugdschepen Abdrahman Labsir er nog aan toe.

De bingokaarten en stadszoektocht kan je downloaden via www.mechelenkinderstad.be

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail