Mechelse bezoekersaantallen in vuur en vlam

Shoppen in Mechelen, dat is altijd een goed idee. Zeker als er iets extra te beleven valt, zoals Mechelen in Vuur en Vlam. Het populaire event bracht heel wat volk op de been. Meer dan 50.000 unieke bezoekers zakten afgelopen zaterdag naar de Mechelse binnenstad af.

Het was afgelopen zaterdag gezellig druk in de Mechelse binnenstad. Dat was niet alleen waarneembaar in het straatbeeld, ook de bezoekersaantallen gaven dit weer. Uit de waarnemingen bleek dat zaterdag 52.906 unieke bezoekers in ons winkelcentrum vertoefden.

“Dat is een heel mooi resultaat. Als we 2022 in rekening nemen, dan tellen we op zaterdagen gemiddeld 40.600 unieke bezoekers. Afgelopen zaterdag trokken we zo’n 30 % meer volk dan op een gemiddelde zaterdag. We bereikten ook de kaap van 50.000 unieke bezoekers, wat zeer uitzonderlijk is. Buiten het recordweekend van Maanrock dat qua bezoekersaantallen de hele top 3 inneemt, was afgelopen zaterdag de beste dag van het jaar wat het aantal unieke bezoekers betreft. Het toont aan dat zulke evenementen veel volk op de been brengen, wat goed nieuws is voor onze lokale handel- en horeca”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Ook Kristof Calvo is tevreden met de opkomst: “Mechelen in Vuur en Vlam is een gezellig winterfestival dat jong en oud kan bekoren. Vooraf hadden we dit evenement aangekondigd als ‘Maanrock van de winter’. Aan de bezoekersaantallen te zien, zijn we daar ook in geslaagd. Mensen samenbrengen en Mechelen laten ontdekken, daar doen we het voor”, aldus de voorzitter van Mechelen Feest.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail