Mechelenbon gaat nog meer digitaal met Mechelenbon app

Stad Mechelen lanceert de Mechelenbon app. Een nieuwe app waarmee je Mechelenbonnen kan kopen, bewaren en rechtstreeks mee kan betalen bij de 232 deelnemende zaken. Je vindt ook een overzicht van deze handelszaken op een kaart en een nieuwsoverzicht van Shoppen in Mechelen.

Ben je op zoek naar een leuk geschenk of wil je iemand een stukje Mechelen cadeau doen? Dan is de Mechelenbon de ideale keuze. Een originele cadeaubon die je zowel digitaal als in een leuke geschenkverpakking kan kopen. Maar er is meer. Vanaf nu kan je de Mechelenbon ook kopen via een Mechelenbon app op je smartphone, die Stad Mechelen ontwikkelde samen met partner Fairville.

“We hebben sinds 2020 de Mechelenbon in een digitaal jasje gestoken. Dit om de mogelijkheden uit te breiden en het gebruiksgemak te vergroten. Na de digitalisering van de Mechelenbon is deze app een logische volgende stap. Met de app kan je de deelnemende zaken raadplegen, bonnen aankopen, bonnen inruilen en je saldo aan Mechelenbonnen terugvinden. Voor mensen die niet gewend zijn om te werken met een app, blijft het uiteraard ook mogelijk om de bon gewoon aan te kopen bij Visit & UiT in Mechelen, of online te bestellen. We voorzien gewoon een extra handige optie bij de reeds bestaande mogelijkheden”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Schepen van slimme stad Rina Rabau Nkandu sluit zich daarbij aan: “Digitalisering heeft vaak een heel tastbaar voordeel voor de gebruikers. Door in te zetten op de digitale Mechelenbon en toch nog de papieren versie aan te bieden, bieden we extra gebruikersgemak voor wie wil en zorgen we dat er toch een alternatief mogelijk blijft. Het aantal gebruikte bonnen was al sterk toegenomen door de invoering van de digitale versie, met de app wordt het nog gemakkelijker om de bonnen te gebruiken en bij te houden waardoor er ook minder bonnen ongebruikt zullen blijven. Door beide systemen naast elkaar te gebruiken, kunnen ook mensen die minder digitaal vaardig zijn op hun eigen tempo het digitale systeem uitproberen. Dit is een goed voorbeeld van wat digitalisering van de stad moet zijn: gericht op de voordelen voor gebruiker, met aandacht voor alle doelgroepen.”

Het aankopen van de Mechelenbon kan altijd en overal wanneer je er aan denkt. Je kan ook een boodschap toevoegen aan de persoon voor wie je de bon koopt. Als zij zelf de app geïnstalleerd hebben, wordt bij gebruik van het juiste e-mailadres, de digitale bon automatisch bij hen ingeladen. Inclusief je persoonlijke boodschap. In de Mechelenbon app kan je alle Mechelenbonnen bewaren, zowel de zelf gekochte bonnen als de gekregen bonnen. Ook de papieren Mechelenbonnen kunnen er bewaard worden, door deze in te scannen. Je kan in het overzicht van de bonnen zien hoeveel waarde er nog op elke bon staat, wanneer elke bon vervalt en wat je totale waarde aan beschikbare Mechelenbonnen is.

Wil je weten wanneer je de bonnen kan uitgeven tijdens een shoppingweekend of een zondagopening? Dat lees je in het ‘Shoppen in Mechelen’ nieuws dat je ook in de app kan terugvinden. De Mechelenbon app is beschikbaar voor Android en iOs. Meer info: www.shoppeninmechelen.be/mechelenbon.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail