Mechelen viert Dag van de Jeugdbeweging met gratis ontbijt op Grote Markt

Op vrijdag 22 oktober organiseren de vrijwilligers van de Mechelse jeugdbewegingen en de stedelijke jeugdnetwerkraad in samenwerking met de dienst jeugd de ‘Mechelse Dag van de Jeugdbeweging. Alle leden en leiding van de Mechelse Jeugdbewegingen krijgen vanaf 7u een gratis ontbijt en warme drank aangeboden op de Grote Markt.  Zo worden ze bedankt voor hun inzet en enthousiasme voor de jeugdbeweging.

De Dag van de Jeugdbeweging wordt op 22 oktober 2022 in Vlaanderen georganiseerd door acht Jeugdbewegingen: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts & Gidsen Vlaanderen.

“Ongetwijfeld staan er heel wat jonge Mechelaars te popelen om deze dag elkaar weer live terug te zien en te genieten van een lekker ontbijt, muziek en spel. De kracht van deze dag zit in het verbinden van kinderen en jongeren met elkaar maar toont ons tegelijkertijd ook een inclusief aspect om iedereen warm te maken en de drempel tot een jeugdbeweging te verlagen. Jongeren kunnen er hun verhaal kwijt en dat pedagogisch aspect mogen we niet uit het oog verliezen.”, vertelt schepen van jeugd Abdrahman Labsir.

We nodigen hierbij graag de pers uit vanaf 7u30 om enkele mooie sfeermomenten op te nemen en onze Mechelse jeugd in beweging te zien, dit in aanwezigheid van jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Mechelse jeugd beweegt

De Grote Markt van Mechelen wordt dit jaar omgebouwd tot een heus circus.

Vanaf 17u vandaag start men met de opbouw van de sjorconstructie en de tenten om alles in gereedheid te brengen voor het gratis ontbijt.

Er is spek met eitjes, koffiekoeken en randanimatie voorzien. Tijdens de middag zijn er pleinspelen en een megapicknick en is er verse warme soep te verkrijgen.

Op vrijdagavond gaat er volgens de geldende corona- en veiligheidsmaatregelen een kinderfuif en fuif door in de Loods. Met Covid Safe Ticket dus.

“We willen de Mechelse jeugd de noodzakelijke ontspanning gunnen, maar dat moet uiteraard in veilige omstandigheden kunnen gebeuren. Achter de schermen werken we hard om alles in goede en gezonde banen te leiden. En gaan we op zoek naar alternatieven. Zo vangen enkele Mechelse jeugdhuizen de nood op om iets kleins te organiseren rond de Nacht van de Jeugdbeweging. Prachtig initiatief dat ik alleen maar kan aanmoedigen.”, besluit Abdrahman Labsir.

Meer informatie alsook de acties die in Vlaanderen plaatsvinden:

www.dagvandejeugdbeweging.be #dvdjb

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail