Valentijn

Mechelen vervangt kerstverlichting voor sfeervolle valentijn

Met de kerstperiode achter de rug en met het oog op valentijn, vervangt Mechelen de kerstverlichting. De kerstelementen verdwijnen uit het straatbeeld en worden tegen 21 januari vervangen door 160 verlichte hartjes. Het stadsbestuur wil zo letterlijk meer licht brengen tijdens deze donkere maanden.

De ombouw van de kerstverlichting naar de verlichting voor valentijn is gestart. De firma Blachère Illumination is volop bezig met het plaatsen van 160 verlichte hartjes en 10 liefdesfeeën.

“Net zoals de afgelopen jaren passen we rond dit tijdstip onze verlichting aan in het teken van valentijn. Het maakt dat het in onze winkelstraten niet plots donker wordt nu de kerstverlichting is verdwenen, maar dat het er nog steeds aangenaam is om er te vertoeven”, aldus Economieschepen Greet Geypen.

Ook de verlichting die het stadhuis aanstraalt, wordt aangepast. Zo krijgt het statige gebouw net als vorig jaar een iets rodere tint. Op regelmatige tijdstippen zorgt de verlichting ervoor dat er zowel op het stadshuis als op de Grote Markt, rode hartjes verschijnen.

Wie nog Mechelenbonnen in het bezit heeft, kan deze gebruiken om een geschikt cadeau te vinden bij een van de deelnemende Mechelse handelaars. Of nog een tip: verras je partner met nieuwe Mechelenbonnen. Zo kan je geliefde zelf het ideale cadeau kiezen en ondertussen steun je er ook de Mechelse handelaars mee.

Vanaf 21 februari wordt de verlichting voor valentijn evenals de eyecatchers, weer voor een jaartje opgeborgen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail