Mechelen reikt prijzen uit aan winnaars Maand van de Markt

Vandaag vond de prijsuitreiking van de Maand van de Markt plaats in Mechelen. De wedstrijd liep van 1 tot en met 30 april en had als doel het marktgebeuren meer in de kijker te zetten.

Tijdens de Maand van de Markt werden marktkramers en de beleving rond het wekelijks marktgebeuren veelvuldig in de kijker gezet. Net zoals vorig jaar waren er mooie hoofdprijzen te winnen zoals een reiskoffer ter waarde van € 199, een elektrische step van
€ 439, dagtickets en een jaarabonnement voor Planckendael en een tablet met een winkelwaarde van € 253,80.

Per aankoop die je in april op de markt deed, kreeg je een deelnamekaart. Marktbezoekers konden door middel van hun aankopen op de markt deelnemen aan de wedstrijd. Enerzijds digitaal via een QR-code en een app. Anderzijds om het ook voor iedereen toegankelijk te maken, via een invulkaart die kon gedeponeerd worden in de wedstrijdurne voor het stadhuis. De Maand van de Markt was een groot succes.

“De wedstrijdurne met formulieren was goed gevuld en Mechelen staat in de top 10 van steden en gemeenten met de meeste digitale deelnames. We zijn enorm blij dat zoveel mensen hebben deelgenomen aan de Maand van de Markt en zo hebben bijgedragen aan het succes van deze actie. De markt is belangrijk voor onze lokale economie en we willen deze sector dan ook blijven ondersteunen en promoten. We hopen dat deze actie ook heeft bijgedragen aan een groter bewustzijn over het belang van lokale handel en het steunen van onze eigen economie”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Uit alle deelnemers werden er vier winnaars getrokken. Zij werden vooraf verwittigd en uitgenodigd om vandaag naar de markt te komen om hun prijs in ontvangst te nemen. Daarnaast wonnen 50 deelnemers Mechelenbonnen van € 10, en 10 gelukkigen wonnen familietickets voor de beklimming van de Sint-Romboutstoren.

“De Maand van de Markt mag dan wel afgelopen zijn, onze marktkramers blijven elke week paraat staan. Breng hen dus zeker een bezoekje. De markt is meer dan enkel boodschappen doen, het is een plek van ontmoeting en gezelligheid. En dat hebben we met de Maand van de Markt nog eens extra in de verf gezet”, klinkt het bij Wim Truyens van Markta.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail