Mechelen organiseert groot evenement voor Mechelse ondernemers in Lamot

Op maandag 8 mei 2023 organiseert Stad Mechelen een inspiratieavond voor ondernemers uit de Mechelse binnenstad in het Congres – en Erfgoedcentrum Lamot. Het doel van dit evenement is om lokale ondernemers te inspireren, informeren en ondersteunen. Met Kamal Kharmach en Bart Somers als sprekers belooft het een inspirerende avond te worden. Het evenement is een volgende stap na de succesvolle retailtour en startersevents van de stad. Maar dit keer ligt de focus volledig op onze lokale ondernemers en wat we voor hen kunnen betekenen.

Onder de noemer ‘Inspiratie-event 2800 onderneemt’ organiseert de stad een groot evenement bedoeld voor Mechelse ondernemers uit verschillende sectoren, zoals handel, horeca, hotel, diensten en de vrijetijdssector. Het evenement heeft als doel lokale ondernemers te ondersteunen.

Mechelen wil de band tussen de stad en de ondernemers nog meer versterken. Daarom wordt die dag niet enkel het aanbod voor ondernemers van de stad in de kijker gezet. Maar kunnen ondernemers ook op ‘speeddate’ met de Mechelse beleidsmakers over verschillende topics. En tenslotte wil de stad natuurlijk ook de ondernemersorganisaties die actief zijn in de Mechelse binnenstad in de kijker zetten.

“Mechelen is een interessante stad om handel te drijven, steeds meer ondernemers zetten de stap in onze stad. We willen duurzame contacten leggen en nog meer voeling krijgen bij wat er leeft bij de ondernemers, om zo onze werking en projecten verder vorm te geven vanuit het werkveld. Als we willen dat de economie blijft groeien, moeten we blijven investeren in de ondernemers van morgen en een ‘nabije overheid’ zijn”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie en Ondernemen. “Vandaar dat we dit evenement organiseren. Op deze manier bereiken we andere ondernemers dan via de typische kanalen. Voor wie interesse heeft in ondernemen, tips en tricks wil krijgen of wil netwerken, is dit evenement the place to be.”

Veelzijdig programma

Het programma van het evenement is veelzijdig en bevat o.a. workshops over boekhouding,  digitaal adverteren en data voor ondernemers. Daarnaast zijn er inspiratiesessies, speeddates met beleidsmakers en plenaire sessies. Er is ook een infomarkt met verschillende standjes van o.a. Mechelen MeeMaken, UNIZO Mechelen, Horeca Mechelen, Voka, Manestarters en Mest vzw. Naast dit divers aanbod komen ook Kamal Kharmach en Bart Somers spreken op het evenement. Zij willen met krachtige keynotes een blik werpen op de valkuilen en trends in het ondernemen van de toekomst.

Bart Somers, minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur in de Vlaamse regering, heeft als titelvoerend burgemeester van Mechelen een belangrijke rol gespeeld in het economische succes van de stad. Hij zal een toelichting geven over ondernemen in Mechelen, nu en in de toekomst.

“Onze ondernemers zijn van een ongelooflijk kaliber. Er kwamen in onze stad de afgelopen jaren winkels bij en de winkelvloeroppervlakte nam toe. Daarmee gaat Mechelen tegen de stroom in en maken ze van Mechelen een echte ondernemersstad. Maar dat komt natuurlijk niet vanzelf. Deze inspiratieavond is een van de manieren waarop we hen daarom willen blijven ondersteunen. En dat is een goede zaak voor alle Mechelaars. Want als de lokale economie groeit, plukt iedereen daar de vruchten van”, klinkt het bij Bart Somers.

Kamal Kharmach is een Belgische comedian en een succesvol ondernemer. Hij is docent bedrijfseconomie aan de hogeschool en is ook bekend van zijn programma’s op de Belgische televisie, waarin hij ondernemers adviseert en begeleidt om hun bedrijven succesvol te maken. Maar ondernemerschap is niet altijd om te lachen. Daarom brengt hij een serieuze lezing over de valkuilen voor beginnende ondernemers.

Naast de keynotes kunnen de aanwezige ondernemers meer informatie krijgen over de huidige dienstverlening van de stad, workshops en inspiratiesessies volgen. Onderwerpen als starten met ondernemen, circulaire economie en databeleid zijn maar enkele van de topics van de avond. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

‘Inspiratie-event 2800 onderneemt’ vindt plaats in het Congres – en Erfgoedcentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8/10 in Mechelen. Ondernemers die interesse hebben om naar het evenement te komen, kunnen zich gratis inschrijven via www.mechelen.be/2800onderneemt.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail