Mechelen MeeMaken

Mechelen MeeMaken lanceert laatste shoppingroutes

Vanaf 1 juli zijn het solden. In Mechelen krijg je nog een extra mogelijkheid om koopjes te scoren, want zondag 3 juli is het koopzondag. Voor wie graag winkelen met wandelen combineert, lanceert Mechelen MeeMaken dit weekend de laatste twee shoppingroutes. Voor de muziekfans heeft de handelaarsorganisatie ook nog wat in petto. Wie in juli komt winkelen in Mechelen, maakt immer kans op een van de Maanrock terrastickets.

Voel je de zomer ook in de lucht hangen en kan je niet wachten om er van te proeven? Kom dan zomershoppen in Mechelen. Flaneer in de sfeervolle winkelstraten en stil je honger en dorst op een terrasje bij een van de vele horecazaken die Mechelen rijk is. Vanaf 1 juli kan je er tijdens de solden gegarandeerd mooie koopjes op de kop tikken. De koopjesjagers mogen zich in de handen wrijven, want dit weekend is het koopzondag in Mechelen en zijn de winkels zowel zaterdag als zondag geopend.

“De koopzondagen zijn belangrijk voor onze handel en horeca omdat ze op deze manier extra omzet kunnen genereren. Anderzijds er ook het voordeel voor de klanten dat ze meer mogelijkheden hebben om naar de stad af te zakken. Ook op koopzondagen brengt de Shopping Shuttle de mensen gratis en zonder zorgen tot pal in ons winkelcentrum en weer terug naar de gratis randparking. Deze zondag kan je trouwens ook een bezoekje brengen aan de zomerkermis. Mechelen MeeMaken maakt winkelen deze maand nog dat tikkeltje leuker met de lancering van de nieuwe shoppingroutes en een wedstrijd”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Lancering laatste shoppingroutes
Met de negende en tiende shoppingroutes, worden dit weekend de laatste themawandelingen gelanceerd. “Die shoppingroutes geven een extra dimensie aan het winkelen. Er zijn verschillende themaroutes, dus er is voor elk wel wat wils. We bewandelen niet alleen de gekende paden, maar we gaan ook voor de minder bekende verborgen pareltjes. Het spreekt de mensen aan, want we hebben van de reeds bestaande shoppingroutes al extra folders laten bijdrukken omdat er zoveel vraag naar is”, aldus Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De nieuwe routes die dit weekend gelanceerd worden luisteren naar de naam ‘Verwen jezelf’ en ‘Beleef Mechelen Lokaal’. Zoals vanouds bestrijken deze wandelingen een groot deel van de binnenstad en passeren ze langs de leukste adresjes.

Wedstrijd
Zoals wel vaker het geval is, organiseert de handelaarsorganisatie een leuke wedstrijd. Wie in juli komt winkelen, maakt kans op terrastickets van Maanrock met hapjes en drank.

“Mechelen is een aangename winkelstad. Het is hier aangenaam vertoeven en er heerst een positieve vibe. Als handelaarsorganisatie willen wij natuurlijk mee voor die extra beleving zorgen door middel van o.a. de shoppingroutes, extra animo en leuke wedstrijden. Heel de maand juli maken mensen kans om een van de twee Maanrock terrastickets te winnen. De twee winnaars mogen elk samen met zeven vrienden, genieten van hapjes en drankjes op het terras van Maanrock”, aldus Pia Indigne, bestuurslid van Mechelen MeeMaken en Mechelen Feest.

Wat moet je ervoor doen? Download een van de ‘Beleef Mechelen routes’ op onze website en ga shoppen! Neem vijf hoge resolutie beelden (met je camera of smartphone) tijdens je shoppingdagje in Mechelen en maak één horizontaal filmpje!

Wat moet je fotograferen?

1. Neem een foto van de eerste winkel die je bezoekt op je route!
2. Maak een foto van de route in het straatbeeld!
3. Neem een selfie van jou en je shoppingpartners!
4. Neem een foto van alle winkelzakjes waar je na je Mechelse shoppingdag bent langsgeweest
5. Maak een foto van een ‘hef het glas moment’ tijdens een dinertje in een van onze prachtige Mechelse cafés of restaurants na een dagje shoppen in Mechelen!

Wat moet je filmen? Deel een filmpje (Story of Reel) op Instagram en op Facebook van één minuut waarin je ons jouw shoppingdagje in Mechelen toont. Tag @shoppeninmechelen en alle Mechelse boetieks & cafés of restaurants die je die dag bezocht hebt en vertel ons waarom jij verzot bent om te shoppen in Mechelen!

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail