Mechelen maakt zich op voor Warm Welkom Weekend

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 maart organiseert handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken het Warm Welkom Weekend. Tijdens dit weekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten. Daarnaast lanceert Mechelen MeeMaken een nieuwe postkaart en kan je deelnemen aan een leuke winkelwandelzoektocht. Uiteraard zijn er ook Mechelenbonnen te winnen.

Warm wordt het tijdens het weekend van 5, 6 en 7 maart zeker en vast in Mechelen.
Ligt het niet aan de nieuwe lentemode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars. Dikke winterjassen, warme laarzen en truien maken plaats voor de nieuwe, frisse lentecollecties. Flaneer door de winkelstraten en laat je zowel op vrijdag, zaterdag als zondag verrassen door het vele leuks dat de Mechelse handelaars voor je in petto hebben.

Postkaarten

“Onze handelaars ontvangen hun klanten op een warme en veilige manier. Daarnaast proberen we ook nu toch voor wat extra animo te zorgen. We delen een nieuwe postkaart uit aan klanten die ze ook zelf kunnen opsturen en zo laten weten naar welke activiteiten in Mechelen ze uitkijken, eens ze weer mogelijk zijn. Verder is er nog een leuke activiteit met de winkelwandeltocht. En op onze sociale media lanceren we wedstrijden waaraan shoppers kunnen deelnemen en Mechelenbonnen kunnen winnen”, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Het Warm Welkomweekend is een uitje om naar uit te kijken en om van te genieten in het mooie kader van onze Mechelse binnenstad. Nadien ga je voldaan en tevreden naar huis met je nieuwe aankopen.  De Mechelse handel zorgt ervoor dat je veilig in Mechelen kan shoppen en genieten.

“Het Warm Welkom Weekend is een traditie in Mechelen. Ook tijdens deze bizarre coronaperiode is het belangrijk dat dit shoppingweekend doorgaat. Grootse evenementen kunnen nog niet, maar toch wordt alles in het werk gesteld om de klanten extra in de watten te leggen. Zaterdag is er bovendien nog de markt. Er valt dit weekend dus heel wat te beleven. Een ideaal moment om naar Mechelen af te zakken en ook om Mechelenbonnen te besteden die nog niet gebruikt zijn. Zowel zaterdag en zondag zorgt onze Shoppping Shuttle voor veilig vervoer van en naar het stadscentrum”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Winkelwandelzoektocht

Op zoek naar een leuke activiteit die je met je kinderen kan ondernemen? Dan suggereren we graag de winkelwandelzoektocht ‘Hippo zoekt opkikkertje’. In samenwerking met Sjarabang vzw kan je in vele Mechelse handelszaken kleurrijke nijlpaarden en kikkers ontdekken. De Mechelse handelaars geven met plezier twee beelden weg!

Wat moet jij daarvoor doen? Vul het wedstrijdformulier in en deponeer het in de witte brievenbus van Visit Mechelen (Vleeshouwersstraat 6). Het wedstrijdformulier kan je vanaf woensdag 3 maart
downloaden op https://shoppenin.mechelen.be/warm-welkom-weekend-2021. Deelnemen kan tot en met 30 april 2021.

Ook op zondag

Geen tijd op vrijdag en zaterdag? Geen nood! Want ook op zondag 7 maart kan je
in Mechelen winkelen tussen 13u en 18u. Wil je langsgaan bij een specifieke winkel, check dan zeker even op hun sociale media of je er terechtkan.

Shopping Shuttle

Zaterdag en zondag kan je gebruik maken van de Shopping Shuttle. De gratis pendeldienst brengt je op een comfortabele en veilige manier naar het winkelcentrum en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 9 tot 19u, op zondag van 13 tot 18u.

Online winkelen

Vele lokale handelaars hebben ook webshops waar je 7 dagen op 7 naar hartenlust kan winkelen. Steun onze Mechelse handel en horeca en koop lokaal.  Op de website
www.hamstereninmechelen.be vind je een overzicht van de (meeste) webshops.

Nog een tip: volg Shoppen in Mechelen op Facebook en Instagram. Op deze kanalen worden wedstrijden gelanceerd waaraan shoppers kunnen deelnemen en Mechelenbonnen winnen.

Veilig shoppen

Dankzij de 10 gouden regels van shoppen in Mechelen, kan je volop genieten van je shoppinguitje tijdens het Warm Welkom Weekend:

  1. Hou voldoende afstand van elkaar.
  2. Winkel alleen, maar sta open voor een babbeltje onderweg.
  3. Geef eens een complimentje aan je favoriete handelaar.
  4. Betaal contactloos.
  5. Doe aan takeaway: haal een lekkere koffie of snack onderweg.
  6. Draag je mond-neusmasker in de Mechelse binnenstad.
  7. Kijk voor je vertrekt op onze webcams of het niet te druk is in de stad. Stel je bezoek desnoods even uit.
  8. Snuif wat cultuur op.
  9. Vergeet je herbruikbare winkeltas niet.
  10. Op zoek naar openbare toiletten? Je vindt er op Grote Markt, Haverwerf en in de Hallestraat.

Praktisch

Wat? Warm Welkom Weekend: shopping
Wanneer? Vrijdag 5 en zaterdag 6 maart van 10u tot 18u,
Zondag 7 maart van 13u tot 18u
Waar? Mechelse winkelstraten: Bruul, Botermarkt, IJzerenleen, Geitestraat, Borzestraat, Blauwhondstraat, Guldenstraat, Korenmarkt, Hoogstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf Van Egmontstraat, Veemarkt, Befferstraat.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail