Shopping Shuttle vanuit Mechelen-Zuid

Mechelen lanceert tweede Shopping Shuttle vanuit Mechelen-Zuid

Vanaf zaterdag 2 juli zet stad Mechelen een extra Shopping Shuttle in die vanuit het industriepark Mechelen-Zuid naar de binnenstad zal rijden. De tweede shuttle vertrekt vanop de parking van Retail Partners Colruyt Group en rijdt tot op de Korenmarkt. Deze nieuwe verbinding komt bovenop de bestaande shuttleroute vanuit parking Nekkerhal. Ook deze Shopping Shuttle is voor iedereen volledig gratis.

Extra service

“Door een tweede Shopping Shuttle in te leggen vanuit Mechelen-Zuid, willen we het succes van de shuttleservice verder uitbouwen,” stelt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke. “Mensen die bijvoorbeeld via de afrit Mechelen-Zuid of vanuit Kapelle op-den-Bos en Zemst onze stad binnenkomen om een dagje te shoppen, kunnen gratis parkeren op een plaats vlakbij en worden snel en veilig naar het stadscentrum gebracht. Zo weren we heel wat zoekverkeer uit het centrum en maken we een bezoek aan Mechelen en haar handelaars ook aantrekkelijker.”

Handelaars ondersteunen

“De Shopping Shuttle is een zeer goede maatregel gebleken ter ondersteuning van ons handelsapparaat in het stadscentrum. Sinds de start werden er al ruim meer dan tweehonderdduizend mensen vervoerd. Gezien het succes willen wij het aanbod nog verruimen met een tweede route en in de toekomst komt er nog een derde route via een bootshuttle vanaf het Keerdok”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Goede resultaten

De shuttledienst van aan Parking Nekkerhal rijdt ondertussen 9 jaar en vervoerde al heel wat passagiers, gemiddeld 500 per zaterdag.

“Onze Dijlestad is in aantrek, ook bij de buurgemeenten. Als we die mobiliteitsstromen kunnen faciliteren en verzamelen, houden we ook het ook binnenstedelijk aangenaam shoppen,” stelt Vanmarcke. “We weten uit een bevraging dat de bestaande shuttleservice voor bijna de helft door niet-Mechelaars uit Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Keerbergen gebruikt wordt. Met de nieuwe service willen we bezoekers die via de autosnelweg of uit andere randgemeenten zoals Hombeek, Leest, Kapelle-op-den-Bos, Zemst en Vilvoorde komen beter faciliteren ”

Industriepark Mechelen-Zuid

De nieuwe shuttledienst start op 2 juli en rijdt elke zaterdag van 9 tot 19u, op koopzondagen van 13 tot 18u. Om de 10 minuten is er een shuttle beschikbaar, die passagiers in zeven minuten naar de Korenmarkt brengt. Vertrekpunt is de parking van Retail Partners Colruyt Group, gelegen op Regenboog 8. De stadsdiensten hebben, samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), signalisatie aangebracht op de  verschillende invalswegen om de weg naar de Shopping Shuttle parking aan te geven.

De kostprijs voor de extra shopping shuttle Mechelen-Zuid wordt op 20.000 euro geraamd, waarvan de vzw Mechelen MeeMaken VZW 50% van de kosten op zich neemt.

“Mensen kiezen ook bewust om in Mechelen te winkelen vanwege de gratis randparking en de gratis shuttle busjes. Zo geraakt iedereen op een gemakkelijke en comfortabele manier tot in ons stadshart. Daar kan onze lokale economie alleen maar goed bij varen,” klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De shopping shuttle rijdt naast zaterdagen ook op volgende dagen:

  • Zondag 3 juli – Koopzondag solden – 13 tot 18 u
  • Zondag 4 september – Herfstbraderie – 13 tot 18 u
  • Zondag 2 oktober – Weekend van de klant – 13 tot 18 u
  • Zondag 6 november – Koopzondag – 13 tot 18 u
  • Vrijdag 25 november – Black Friday – 13 tot 19 u
  • Zondag 4 december – Koopzondag Eindejaar – 13 tot 18 u
  • Zondag 11 december – Koopzondag Eindejaar – 13 tot 18 u
  • Zondag 18 december – Koopzondag Eindejaar – 13 tot 18 u

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail