Digitale Mechelenbon

Mechelen lanceert digitale Mechelenbon

De Mechelenbon gaat digitaal. Het systeem wordt moderner en gebruiksvriendelijker. Vanaf vandaag is de digitale Mechelenbon operationeel. De lancering van het nieuwe systeem valt samen met de verzending van de speciale Mechelenbonnen in het kader van het postcorona-actieplan. De nieuwe cadeaubonnen kunnen gebruikt worden bij de lokale handel en horeca.

Deze week krijgen alle Mechelse gezinnen een Mechelenbon met QR-code van € 10 en twee bonnen van € 5 in de brievenbus. Deze speciale Mechelenbonnen worden verdeeld als deel van het postcorona-actieplan en blijven zes maanden geldig. De look & feel ligt in lijn met de vernieuwde Mechelenbon die ook vanaf vandaag online te koop is. Elke bon kan gebruikt worden vanaf zaterdag 3 oktober bij een minimum besteding van het dubbele van zijn waarde. Dus een consument die € 10 uitgeeft in een deelnemende winkel of horecazaak, kan een bon van € 5 gebruiken.

“Het stadsbestuur wil met dit initiatief, de lokale ondernemingen ondersteunen.
Anderzijds schenken we de bonnen ook aan onze inwoners om hen te bedanken voor hun inspanningen om de verspreiding van het virus af te remmen. De cadeaubonnen worden in de loop van deze week verzonden naar 37 484 gezinshoofden. Hiermee investeert de stad € 749 680. Geld dat terugvloeit naar de lokale handel en horeca”, zegt Economieschepen Greet Geypen.

Geen Mechelenbonnen in de brievenbus ontvangen? Laat dan vanaf dit weekend je gegevens achterop https://www.mechelen.be/mechelenbons-niet-ontvangen, om zo alsnog de cadeaubonnen te ontvangen. Om misbruik tegen te gaan worden de eerdere bonnen die op dat adres stonden, inactief gemaakt.

Inwoners die de bon zelf niet gebruiken maar wensen te schenken aan minderbedeelde Mechelaars, kunnen de cadeaubonnen deponeren in een bus aan de balie van het Sociaal Huis of in een bus aan de balie van het Huis van de Mechelaar. Met de post terugsturen naar het Sociaal Huis is ook een optie.

Digitale bon vanaf vandaag beschikbaar

Samen met de verzending van alle Mechelenbonnen in het kader van het postcorona-actieplan, start ook de lancering van de digitale Mechelenbon. De Mechelenbon werd in een nieuw jasje gestoken en is vanaf vandaag digitaal beschikbaar.

Wie online een Mechelenbon koopt, krijgt die via mail toegestuurd. Je kan hem zelf afdrukken en cadeau geven of rechtstreeks doormailen.

Voor de consument zal er in eerste instantie nog niet veel veranderen. Het is een fysieke bon die digitaal zal kunnen aangekocht worden. De handelaars zelf zullen gebruik maken van een nieuwe applicatie die toegankelijk is vanop een tablet, smartphone of computer. Indien een klant met een cadeaubon wenst te betalen, geeft de handelaar het te betalen bedrag in op het toestel, scant de QR-code, waarna de bon voor het te betalen bedrag wordt ontwaard. Nieuw is dus wel dat je de Mechelenbon in meerdere keren kan opgebruiken. Enkel het besteedde bedrag gaat van de waarde van de bon af. De restwaarde kan je met dezelfde bon op een later moment of op een andere locatie gebruiken.

“De digitale Mechelenbon moet een veilig en gebruiksvriendelijk instrument zijn voor de kopers ervan, de klanten van de Mechelse handelaars die de bon cadeau krijgen en de handelaars zelf. De digitale Mechelenbon is meer dan ooit actueel. Dit moet het startschot worden van een nieuw succesverhaal”, aldus Greet Geypen

Een Mechelenbon kopen? Dat kan vanaf nu www.shoppeninmechelen.be/mechelenbon of fysiek via de balie van UiT in Mechelen. Een Mechelenbon cadeau geven was nog nooit zo makkelijk!

De papieren Mechelenbon in zijn huidige vorm verdwijnt systematisch. Vanaf 30 september worden deze bonnen niet meer verkocht. Wie nog ‘oude’ Mechelenbonnen heeft kan die uiteraard nog opgebruiken tot aan hun vervaldatum, uiterlijk 30 september 2021.

Innovatiesteun

Dit project kadert in het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) van de Vlaamse overheid. De Stad Mechelen diende een projectvoorstel in voor de digitalisering van de Mechelenbon. Vanuit PIO kreeg Mechelen hiervoor een subsidie van € 14 000.

“Het project van de Mechelenbon is een mooi voorbeeld van de hefboomwerking van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten. De begeleiding en beperkte cofinanciering vanuit PIO hielp de Stad Mechelen om een innovatieve, maar ook haalbare en betaalbare Mechelenbon op te zetten”, Zegt Veerle Lories, projectleider van PIO.

De lijst met alle deelnemende zaken waar je deze bons kan gebruiken vind je op www.shoppeninmechelen.be/mechelenbon. Je herkent hen ook aan de nieuwe sticker op hun deur of kassa. Mechelse handel- en horecazaken – ook deze uit de deelgemeenten – kunnen zich nog altijd inschrijven via https://shoppenin.mechelen.be/mechelenbon-registreren-digitale-versie. Handelaars kunnen meer informatie krijgen via https://www.mechelen.be/winkelstad-mechelenbon

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail