Mechelen Sintstad

Mechelen kinderstad krijgt de Sint elke dag op TV

De Sint is goed en wel aangekomen in ons land en brengt met veel plezier een bezoek aan onze kindvriendelijke stad. Dit jaar wel niet in fysieke aanwezigheid maar vanuit zijn Mechelse TV-Studio. Van 25 november tot 6 december kunnen kinderen elke dag meerdere shows en afleveringen volgen op zijn eigen kanaal, de SINT-TV.

“Naast Mechelen kinderstad mag stad Mechelen zich ook wel een goede Sintstad noemen. Helaas gooit dit jaar corona het roer om en kunnen we Sinterklaas en de pieten niet samen ontmoeten. Daarom maken we er dit jaar een speciale digitale Sinteditie van met SINT-TV, een veilige en creatieve zender in vreemde tijden. Op die manier hopen we bij elk Mechels gezin de sfeer rond Sinterklaas in de woonkamer te brengen.”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Sint en Piet proberen samen met hun vrienden programma’s te maken vanuit o.a. het Stadhuis en overal in Mechelen. Elke dag, vanaf woensdag 25 november tot zondag 6 december, brengt hij nieuws en maken ze samen met of voor jullie de gekste tv-programma’s. Hij gaat grappen vertellen, weetjes en opdrachten doorsturen. Deze speciale editie van Mechelen Sintstad is te volgen via www.mechelensintstad.be

Zoektocht

De Sint laat de kinderen niet alleen achter het scherm zitten maar stuurt hen ook op pad in onze stad. Samen met je bubbel en familie kan je op zoek gaan naar prachtige kunstwerken van Sinterklaas zelf. Bij UiT in Mechelen kunnen de boekjes opgehaald worden om deze kindvriendelijke zoektocht te starten.

Brievenbus

Maar er is nog veel meer. Kinderen die nood hebben om de Sint iets te vertellen kunnen een geheime boodschap of een brief of een tekening in de brievenbus van Sinterklaas deponeren.

De brievenbus staat aan de poort van het Stadhuis vanaf woensdag 25 november tot en met 6 december. Graag duidelijk naam en adres vermelden zodat de Sint een briefje kan terugsturen.

Speelgoedbak

De Sint brengt elk jaar voor alle kinderen lekker snoepgoed en speelgoed. Sinterklaas en de pieten weten dat niet elk kind het geluk heeft een huis vol speelgoed te hebben. Daarom schenkt hij vaak tweedehands speelgoed aan organisaties die gezinnen in armoede helpen. “Elke Mechelaar klein of groot kan helpen om andere kinderen blij te maken en iets van zijn of haar speelgoed te schenken.”, vertelt Abdrahman Labsir. Daarom staat er vanaf 25 november een grote speelgoedbak klaar op het binnenplein van het Stadhuis.

“Als jeugdschepen kan ik alleen maar trots zijn op alle kinderen, om te zien hoe ze omgaan met deze bizarre situatie. Als stad staan we dan ook 100% achter hen die flink zijn en soms dat thuisblijven moe zijn maar op creatieve manier het kind vrolijk blijven uithangen”. Daar kunnen we allemaal wat van opsteken.“, vertelt schepen Abdrahman Labsir openhartig.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail