Mechelen bundelt reservatiesystemen via shoppeninmechelen.be

Niet essentiële winkels mogen open blijven, maar moeten vanaf zaterdag op afspraak werken. Dat heeft het Overlegcomité woensdag beslist. Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken zocht en vond een oplossing om dit zo vlot te laten verlopen. Vanaf zaterdag kunnen shoppers via de website www.shoppeninmechelen.be een afspraak inboeken bij verschillende Mechelse handelszaken.

Geen algemene winkelsluiting, wel striktere regels gedurende vier weken: dat is de uitkomst van het Overlegcomité. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is winkelen in de niet essentiële winkels, vanaf zaterdag enkel mogelijk via afspraak.
Om het shoppers zo gemakkelijk te maken, worden de kalenders van de verschillende winkels gebundeld op een website: www.shoppeninmechelen.be

“Sinds het begin van de pandemie hebben we maatregelen getroffen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het online shoppen ter ondersteuning van onze lokale handel en horeca. Nu zorgen we ervoor dat op www.shoppeninmechelen.be een pagina wordt toegevoegd, waar je een afspraak kan inplannen. We centraliseren zoveel mogelijk agenda’s van zoveel mogelijk verschillende handelaars op deze website. Zo is het voor de klant eenvoudig om een afspraak in te boeken bij een of meerdere winkels”, aldus Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Alle handelaars die zelf een website hebben met een reservatiesysteem, kunnen de URL aan Mechelen MeeMaken bezorgen, die dit dan op de website integreren. Handelszaken die nog geen reservatiesysteem hebben, kunnen gebruik maken van een bestaande app om een persoonlijke kalender aan te maken en deze URL doorsturen. “Wij zorgen ervoor dat de handelszaken zo snel mogelijk worden toegevoegd aan de website. Zo maken we het de Mechelaars zo makkelijk mogelijk om afspraken in te boeken bij hun favoriete zaken”, aldus Geert Milis.

Ondernemingen die reeds toegezegd hebben om hun afsprakensysteem te koppelen op de website www.shoppeninmechelen.be zijn o.a. Decathlon, Lily, My Ex Boyfriend, Simple Design, Den Brillenman en Atelier BéBe. Het aanbod zal in de loop van de komende dagen nog aangroeien, als ook meer ondernemingen de link van hun reservatiesysteem aan de website koppelen.

“Als stad blijven wij ons steeds inzetten om het lokaal shoppen te promoten. Het
systeem om alles te bundelen op een website is innovatief. Mechelen MeeMaken heeft ook hier weer snel op de bal gespeeld. Het geeft de positieve vibe van onze handelaarsorganisatie aan, die ondanks alles er vol blijft voor gaan”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Het aantal klanten dat tegelijk binnen mag, hangt af van de grootte van de winkel. Voor grote winkels is er een limiet van 50 personen. Leveringen aan huis en ‘click-and-collect’ blijven mogelijk op voorwaarde dat er geen fysiek contact is en de winkelruimte niet betreden wordt.

Een afspraak maken kan via https://www.hamstereninmechelen.be/shoppenopafspraakinmechelen

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail