Mechelen denkt na over de ruimte van de toekomst

Lockdownfeestje met 15 personen in Mechelen stilgelegd

Lokale politie Mechelen-Willebroek heeft zondagochtend in het centrum van Mechelen een lockdownfeestje stilgelegd. 15 jongeren werden geïdentificeerd en de 30-jarige organisator werd ter beschikking gesteld van het parket.

Zondagochtend 13 december 2020 omstreeks 00.45 uur ontvangen wij een melding van een feestje in de Augustijnenstraat in Mechelen. Wanneer onze collega’s ter plaatse komen is de muziek tot op straat te horen, alsook dat meerdere personen luidkeels meezingen met de muziek. Tevens zien zij nog een bezoekster toekomen.

Na contacteren van het parket beslist de substituut dat de woning mag betreden worden met het oog op het uitvoeren van de nodige vaststellingen. Bij meerdere keren aankloppen wordt de deur echter niet geopend, ondanks het feit dat kan vastgesteld worden dat individuen langs het glasraam passeren. Op dat ogenblik wordt de deur ingebeukt met een stormram.

Op de gelijkvloerse verdieping treffen onze collega’s een als fuifzaal ingerichte garage aan waar 15 personen aanwezig zijn op een feestje. De locatie is uitgerust met een muziekinstallatie, een biljart- en een kickertafel. De jongeren, allen tussen de 19 en 30 jaar oud, worden geverbaliseerd, de 30-jarige organisator van het feestje wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

In de garage worden grote partijen drank en leeggoed aangetroffen. Een aantal bezoekers zijn in het bezit van drugs (marihuana, cocaïne en hasj) en verboden wapens (boksbeugel, wapenstok, pepperspray en duikersmes). Dit alles wordt in beslag genomen.

Tevens was het pand uitgerust met een camerasysteem waarbij gemonitord werd welke bezoekers zich aanboden. Meteen de reden waarom onze collega’s geen gehoor kregen en de bezoekers zich verspreidden in het pand bij het aankloppen.

Burgemeester stad Mechelen, Alexander Vandersmissen: “Het is onbegrijpelijk dat er nog altijd mensen zijn die de ernst van de situatie niet begrijpen. Dagelijks raken honderden personen besmet met het coronavirus, overlijden er tientallen mensen en kreunt ons gezondheidssysteem onder de druk van deze pandemie. Dit asociaal en respectloos gedrag kan ik niet accepteren en ben dan ook tevreden met het optreden van de politie en de samenwerking met het parket.”

Later tijdens de nacht werd er door de politie nog een feestje met 7 personen stilgelegd in een woning in de Oude Baan Mechelen-Noord.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail