Kruidtuin speelklaar voor de jongste Mechelaars

De prachtige Kruidtuin of Botanique te midden van het stadscentrum heeft er sinds zaterdag een nieuw tijdelijk speeltuig met glijbaan bij. Het oude toestel werd ingeruild voor een nieuw robuust en veilig speeltuig. Dit als tijdelijke optie tot de globale heraanleg van de Kruidtuin in 2022.

“Vanaf zaterdagmiddag was de speelplek klaar om onze jongste Mechelaars op een veilige manier te laten klimmen en glijden. Zeker nu het mooie weer eraan komt, maken we voor onze jongste Mechelaars speelruimte klaar in het hart van onze stad.“, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Veilig klim & klautertuig

Het toestel bestaat uit een dubbele toren met 1 glijbaan. Het heeft een groter klimnet of een spinnennet en een kleiner klimnet als toegang. Beide torens zijn verbonden door een houten evenwichtsbalk. Er is eveneens een brandweerpaal voorzien. Het eerder genoemde spinnennet vormt door de touwenstructuur een leuke uitdaging voor de kinderen.  Het toestel past binnen de historische context en de beeldkwaliteit van de Kruidtuin.

Vorige week werd het oude toestel afgebroken, dit omwille van veiligheidsredenen. Het nieuwe toestel werd op dezelfde plek opgebouwd. De funderingen hebben dan even de tijd gekregen om uit te harden en te drogen. Om het gebruik helemaal veilig te laten gebeuren en kinderen volop te kunnen laten spelen werd er valdempend zand aangebracht.

“Zo werd alles in 1 week geklaard en kijken we uit naar het bouwen van volgende speelplekken in onze stad, wijken en dorpen. Samen met onze jeugddienst luisteren we graag naar tips en suggesties van kinderen én ouders rond speelplekken in onze stad via jeugddienst@mechelen.be. Belangrijk om dat samen met onze diensten te doen en deze kindvriendelijke werking verder uit te tekenen.”, besluit jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail