Kingslize pizza beloont klanten die hun pizzadozen inleveren

Kingslize pizza voert actie om pizzadozen-zwerfafval in de stad tegen te gaan. Ze gaan klanten belonen met 1 euro per doos indien zij die terug proper inleveren. Kingslize en de bedenkers van deze sensibiliseringsactie rekenen op de saamhorigheid van de trotse Mechelaars en zijn ervan overtuigd dat het een succes wordt. De actie loopt tot 30 september.

Kingslize Pizza stapt mee in het verhaal om “propere” lege pizzadozen in te zamelen in de zaak aan Nekkerspoel. Het bedrijf voorziet voor dit mooie initiatief 1 € per doos die wordt ingeleverd. Dit in de vorm van een voucher die gebruikt kan worden bij de volgende bestelling. De ingezamelde recycleerbare pizzadozen worden dan vervolgens bezorgd aan een gespecialiseerde firma die de kartonnen recycleert.

Piet den Boer en Ahmed Aghassaiy zetten zich graag in voor onze stad en zetten hiermee weer een initiatief op touwen van maatschappelijke nut. Zij zijn de bedenkers van deze actie: kartonnen zwerfafval in onze stad reduceren met focus op de pizzadozen. “Ik ben een trotse inwoner van deze mooie stad, daarom denk ik graag mee over initiatieven om het proper te houden. Ik zie vaak pizzadozen zwerven op straat, vooral op de Zoutwerf hebben we er last van. Ik ben van mening dat deze actie van Kingslize Pizza het verschil kan maken. Mensen worden beloond en tegelijkertijd maakt het hen bewuster van het belang van een opgeruimde binnenstad”, zegt Piet den Boer.

Omar Aberkane zaakvoerder Kingslize Pizza: “Samen met Ahmed en Piet bedachten we een manier om zwerfafval in de stad tegen te gaan. Kingslize Pizza zet zich in voor meerdere maatschappelijke doelen, we blijven betrokken bij de stad en willen nu vooral meewerken aan een proper Mechelen. Ik hoop dat andere pizzeria’s zullen volgen. Wij vinden dit een fantastisch idee en stappen graag mee in het verhaal van deze twee geëngageerde Mechelaars. Met deze actie willen we mensen sensibiliseren. We willen dat mensen genieten van onze pizza’s, maar ook hun verantwoordelijkheid nemen voor een propere stad. ”

Schepen Koen Anciaux steunt deze actie ten volle: ”Stad Mechelen steunt de acties die bijdragen aan een betere samenleving. Dit is een vernieuwende aanpak van zwerfvuil. Een beloningssysteem heeft een positief effect op iedereen. Ik ben ervan overtuigd dat de Mechelaar het nut van de actie inziet en hoop dat er ook andere ‘pizzabakkers’ uit Mechelen meestappen in dit verhaal.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail