Kindermascotte Rommy trakteert Mechelse kinderen op scheurkalender voor zomervakantie

Stad Mechelen deelt ook dit jaar een Rommy scheurkalender uit via de 38 Mechelse basisscholen. Want ook tijdens de zomer van 2021 zijn grote feestjes en reuzeactiviteiten in onze stad beperkt door coronamaatregelen. De ECOkoeriers zorgen voor de bedeling van 11.100 Rommy-scheurkalenders vanaf 14 juni. Zo belanden ze tijdig in de boekentas van alle Mechelse kinderen.

In 2020 was er, als rechtstreeks gevolg van de coronacrisis, een beperkt aantal activiteiten en speelmogelijkheden voor kinderen in Mechelen. Om hieraan tegemoet te komen maakte Stad Mechelen een Rommy scheurkalender voor kinderen tot en met 12 jaar en verdeelde die via de scholen onder de Mechelse kinderen.

Om de zomerdagen in juli en augustus wat op te fleuren heeft Rommy een tweede editie van de scheurkalender gemaakt voor elk gezin: ‘Zomer is van Rommy’.  De scheurkalender met doe-activiteiten voor het gezin nodigt kinderen en hun ouders uit om toch actief binnen en buiten te spelen volgens de geldende maatregelen.

“Vanuit Mechelen Kinderstad willen we zoveel mogelijk dat kinderen zich niet vervelen tijdens de vakantie en er ten volle van genieten. Ook al is dit nog steeds met een bepaalde rem op en kunnen we nog geen grote kindvriendelijke evenementen organiseren”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir. “We wensen alle Mechelse kinderen en jongeren straks een fijne vakantie toe. En dat ze veel leuke activiteiten uit de Rommy scheurkalender mogen halen, dat hopen we oprecht.  Zo wensen we iedereen een mooie zomer 2021 toe, waarin we stilaan meer perspectief krijgen op meer vrijheid.”

“De zomervakantie moet vooral een tijd van ontspanning zijn, maar het stimuleren van kinderen kan in die periode zeker ook op een speelse manier. Het is voor sommige kinderen en gezinnen een lange periode om te overbruggen, de Rommy-kalender kan dan helpen als inspiratie om allerlei leuke activiteiten te doen. Wij zijn blij dat de scholen de verdeling van de kalender op zich nemen: zo wordt de kalender een einde-schooljaar-geschenkje voor elk gezin, maar de verkwikkende en leuke vakantie die ze mede dankzij de kalender kunnen beleven zal ook helpen om het nieuwe schooljaar vol vertrouwen en vol goede moed aan te vatten”, aldus schepen van onderwijs Marina De Bie.

De specifieke oplage van deze kalender wordt bepaald aan de hand van inschrijvingscijfers in de Mechelse scholen. Per gezin wordt er één kalender voorzien. De kalenders die overblijven komen terecht bij UiT in Mechelen om zo andere Mechelse jongeren die niet naar school gaan in Mechelen ook een gratis scheurkalender te kunnen geven.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail