Open-vld-Mechelen- - Kampioenenhuldiging

Kampioenenhuldiging voor de eerste maal ook digitaal

Sportraad en sportschepen zetten sportlaureaten in de bloemetjes

Vanavond ging de eerder uitgestelde kampioenenhuldigen dan toch door in de Raadszaal. Natuurlijk in een heel andere setting dan de oorspronkelijke opzet. Zo moest men zich helaas beperken tot 40 genodigden waaronder de genomineerden voor één van de stedelijke sporttrofeeën. “Om iedere sporter, familielid en geïnteresseerde Mechelaar alsnog te betrekken kon men voor het eerste jaar op rij digitaal de huldiging meevolgen. Daarnaast is er voor de andere 71 afwezige sportkampioenen een alternatief bedacht. Zo zal de sportschepen de bekers, medailles en attenties persoonlijk naar de clubs  brengen.” Zegt Tinus Joosten, voorzitter van de sportraad.

Sportlaureaten

De stad Mechelen bracht hulde aan sportlaureaten in verschillende categoriën.

De G-Sporttrofee ging uit naar Daan De Becker van AC Lyra. Dit heeft hij te danken aan zijn inzet en de sportprestaties die hij behaald in 2019. Zo werd hij op de Special Olympics, 2de op de 1500 meter in zijn categorie.Daarnaast wist hij op de 1500m (outdoor), 800m (indoor) en kogelstoten (indoor) het Belgisch record te verbreken.

De 15 jarige Verkest Jutta van turnclub Gymflex wist de trofee voor Sportbelofte in de wacht te slepen. Jutta traint sinds 2014 in de topsportschool te Gent en is momenteel een vaste waarde in het Belgisch Juniorenteam met een al even indrukwekkend palmares. Zij is een volwaardige belofte voor het Belgisch team Toestelturnen en daar zijn we in Mechelen ook super trots op.

Theophiel Meys is al jarenlang een vaste waarde bij Tafeltennisclub TTK-Real. Hij is de bezieler van de club en heeft een groot aandeel in het voortbestaan van de nu bijna 50 jarige club. Zo zocht Theo oplossingen als het eens wat minder ging. Zo kwam er door zijn toedoen een nieuw geëngageerd en jonger bestuur. Op die manier was het clubbestaan verzekerd. Met zijn focus op spelplezier bereiken ze een divers publiek en werd tafeltennis mogelijk voor iedereen. En daar stopt het niet zelf is Theo ook nog actief en klopt hij graag een pingpongballetje tijdens de trainingen en vriendenmatchen, want op sport staat geen leeftijd.
Theo is een voorbeeld van iemand die sport om mensen samen te brengen. Een waarde die we als sportieve stad nog meer willen aanmoedigen.

De Sporttrofee werd uitgereikt aan Diego Van Looy actief bij DVL Racing. Een grote meneer die de ene na de andere overwinning op zijn naam wist te schrijven in 2019. Zo werd hij 1e op ITU Wereldkampioenschap Duathlon LD Zofingen / Zwitserland, 1e op International 10km Alcudia Mallorca (29’46”), 1e International Marathon Lanzarote, 1e  Ironman 70.3 Israel en 1e Powerman Duathlon Mallorca. Een lijst overwinningen om u tegen te zeggen. Zo deed hij net iets beter dan zijn medegenomineerden en sleepte zo dit jaar DE Sporttrofee in de wacht.

Als sportschepen ben ik enorm trots dat ik hier zoveel talenten en sportief geëngageerden vanavond in de bloemetjes kon zetten, dit bewijst nog maar eens dat stad Mechelen veel sportief talent in huis heeft. Talent is één aspect maar ook de mentale conditie, de wilskracht, doorzettingsvermogen en een sterke dosis lef zorgen ervoor dat je kan uitblinken in een sport. Net daarom verdienen deze kampioenen het om op tijdens deze avond exta in de spotlights te staan. Een welgemeende proficiat aan iedereen, ook de trainers, coaches, partners en familieleden! Want ik ben er zeker van dat jullie steun een belangrijke rol speelt in het succes van een sporter. Blijf sporten en supporteren zo maken we van stad Mechelen niet alleen de mooiste stad maar ook de sportiefste.” besluit de sportschepen.

Sportschepen op bezoek

Elk jaar huldigt de stad Mechelen met de sportraad al haar sportkampioenen vanaf provinciaal niveau. Het gaat dan zowel om individuele kampioenen als kampioenen in ploegverband. Dit jaar stak corona daar een stevig stokje voor. “We hebben zoveel kampioenen in Mechelen en dat is positief nieuws, maar we zijn met zoveel dat we helaas niet iedereen konden uitnodigen. Daarom dat ik mij ga engageren om zelf met de bekers, medailles en attenties naar de clubs en hun sportkampioenen te gaan. Want iedereen verdiend erkenning voor zijn of haar knappe geleverde prestatie.”, aldus de sportschepen

Volgende week woensdag zal de sportschepen alvast langsgaan bij sportclub…. En hun kampioenen…. Voor de verdere verdeling worden de clubs op de hoogte gebracht van een bezoek en zal er in samenspraak gekeken worden voor een goed moment om langs te komen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail