Het Oh! in nieuwe handen

Op 1 januari 2022 geeft stad Mechelen de fakkel voor de uitbating van het Oh! door aan bewOh!ners Frank Alaerts, Bart Van Besien, Kris De Meester en Guy Willemot. Later dat jaar worden zij ook officieel de nieuwe eigenaars. Het initiatief dat stad Mechelen tien jaar geleden in het leven riep, wordt nu een project voor en door ondernemers.

In 2011 richtte Stad Mechelen het Oh! op om startende en groeiende ondernemers een fijne werkplek te bieden waar ze hun onderneming kunnen uitbouwen. Een jaar later werd pionier
Oh! de eerste coworkingspot in Mechelen. Stad Mechelen besliste in 2019 om het ondernemershuis Oh! in 2022 te verkopen.

Voortrekkersrol vervuld
“Ondertussen is de Mechelse markt geëvolueerd en beschikt de stad over meerdere coworkingplekken om ondernemers op te vangen. Stad Mechelen heeft haar voortrekkersrol vervuld en geeft de fakkel nu door aan een nieuw team met de ambitie om het Oh! op de kaart te zetten als sympathieke, groene en innovatieve werkhub op mensenmaat. Zij zetten het project verder dat stad Mechelen tien jaar geleden gestart heeft. Het voordeel bij de minnelijke verkoop aan het Oh! is dat de stad op deze manier de reeds aanwezige kennis en expertise inzake ondernemen behoudt”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

“Aan de verkoop hebben we wel enkele voorwaarden gekoppeld. Zo moet de uitbating van een kenniscentrum voor ondernemers gegarandeerd zijn. Ook vraagt de stad een jaarlijkse opgave van enkele werkingscijfers van het kenniscentrum. Op deze manier kunnen we erop toezien dat het comfort en betrouwbaarheid van ondernemerschap in Mechelen gegarandeerd blijft. De tuin maakt geen deel uit van de verkoop”, klinkt het bij Koen Anciaux, schepen van Eigendommen.

Nieuwe accenten leggen
Het nieuwe Oh!-team besliste om zijn schouders onder het project te zetten zodat starters en groeiers kunnen blijven rekenen op het Oh! als flexibele werkhub middenin Mechelen. Het Oh! zal ondernemers betaalbare, ontzorgende huurformules met groeimogelijkheden aanbieden. Als werkplek heeft het Oh! heel wat te bieden: lichte, ruime kantoren voor één en meer personen, deelkantoren, coworkingruimte, vergaderzalen, een centrale ligging in Mechelen en een mooie stadstuin.

“Dit project voor ondernemers heeft een ziel. We hebben er enkele jaren deel van uitgemaakt, en we willen dit absoluut verder laten leven. We zullen wat nieuwe accenten leggen, maar de basis blijft wat het was: een inspirerende, toffe ontmoetingsplek voor ondernemers, zowel starters als wat meer ervaren mensen, die samen sterker staan dan alleen”, licht Frank Alaerts toe, in naam de groep bewOh!ners die het project verderzetten.

Op 1 januari is het zover en gaat het licht op groen voor het nieuwe team dat een langetermijnvisie voor het Ondernemershuis zal uitstippelen en aan zijn toekomst zal sleutelen zodat het Oh! starters en ervaren ondernemers nog beter van dienst kan zijn met workshops, netwerkevents, mentorschap, catering …

Kom je graag een kijkje nemen of proefdraaien in het Oh? Maak dan via mail info@oh-mechelen.be of telefonisch een afspraak – of surf naar www.ondernemershuis-mechelen.be.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail